POGREŠANI

Mati ga išče že 16 let, odkar se ni vrnil iz šole

Objavljeno: 13.03.2016 19:38Posodobljeno: 13.03.2016 19:39

Koliko je trenutno v Sloveniji pogrešanih ljudi? Tega nihče natanko ne ve, kajti podatki se spreminjajo iz dneva v dan.

LJUBLJANA – Vsaka prijava izginotja osebe sproži ukrepe policije. Med drugim je treba ugotoviti, ali obstaja sum, da bi bil pogrešani lahko žrtev kaznivega dejanja, kar lahko pospeši postopke, ki po mnenju številnih svojcev potekajo veliko prepočasi. Objava fotografije in opis iskanega človeka sta začetek postopka, iz ozadja pa tišči na plan na tisoče vprašanj, ki si jih zastavljajo predvsem svojci pogrešanih. Najhuje je, ko izginejo otroci in mladostniki. Mnogi se po nekem času vrnejo sami, nekatere, žal, najdejo mrtve, usode drugih pa leta dolgo ostanejo skrivnost. Domači in prijatelji se morajo v takih primerih navaditi na negotovost, ki včasih traja večno.

Jureta pogrešajo že 16 let

Ena najodmevnejših tragičnih zgodb v zadnjih letih je iz Celja. Dijak srednje ekonomske šole, 18-letni Jure Golob, je skrivnostno izginil 7. aprila 2000. Iz šole se ni vrnil domov. Dotlej je materi Iki Plevnik vedno sporočil, ali je zamujal ali bil kako drugače zadržan. »Čakala sem ga,« pripoveduje mati, »toda predolgo ga ni bilo iz šole. Proti večeru me je zgrabila panika. Ob pol štirih zjutraj sem šla na policijo, pa so me poskušali pomiriti, da se bo najbrž sam vrnil.«

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.