UTOPITEV

Matej šel plavat pred nevihto, iz vode ga ni bilo

Objavljeno: 12.08.2017 13:15Posodobljeno: 12.08.2017 13:15

V jezeru Vogršček so našli utopljenega 36-letnega domačina. Pretreseni svojci in prijatelji ne morejo doumeti, da ga ni več.

PRVAČINA – V četrtek zvečer, ko so nad deželo divjala neurja, so bili okoli pol osmih aktivirani tudi prostovoljni šempetrski gasilci in novogoriški potapljači. Razlog je bil tragičen – v jezeru Vogršček v neposredni bližini Prvačine je bil nedaleč od jezu Nova Gorica opažen utopljenec. »Truplo so iz jezera potegnili na brežino. O dogodku so bile obveščene pristojne službe,« so žalosten potek dogodkov sporočili na strani uprave za zaščito in reševanje.

»Takrat sem bil doma in spomnim se, da je pred večerom veter kar naenkrat začel pihati. Na kamerah se je videlo, da je prišel pred nevihto,« nam pojasnjuje eden od zaposlenih na jezu Vogršček, ki je že leta v slabem stanju. Takšna naj bi bila tudi obiskanost: včasih je bila plaža tod polna ljudi, zdaj naj bi jih bilo bistveno manj: »Uradno tu ni kopališče, ker ni urejeno, tudi kopanje je na lastno odgovornost. Ampak domačini pridejo, da se osvežijo, sploh tu z vasi,« pravi možakar. Do vode je mogoče priti peš, vrata pa za vozila ostanejo zaklenjena.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja