NEMIRNO

Kaos v naselju: policistu dal čelno, uničena dva avta

Objavljeno: 20.08.2012 12:37Posodobljeno: 20.08.2012 12:37

V romskem naselju je bilo v petek zvečer vroče.

  • Fotografija je simbolična.

ŠENTJERNEJ – Konec minulega tedna je prišlo do obračuna v romskem naselju Mihovica pri Šentjerneju, v katerem jo je skupil eden od policistov, poškodovana pa sta bila tudi dva policijska avtomobila, poroča Radio Krka. Na pomoč kolegom na intervenciji je moralo priskočiti večje število policistov, da so umirili razgreto situacijo.

In kaj se je pravzaprav dogajalo? V petek okoli 22. ure so policisti prejeli prijavo zaradi kršitve javnega reda in miru, in sicer je okoliške prebivalce med nočnim počitkom motila glasna glasba, ki je prihajala iz naselja. Ko so policisti prišli v naselje, pa je 33-letni moški začel groziti enemu od policistov: govoril je, da ga bo ubil, nato pa ga je napadel in ga skušal udariti. Policisti je napad preprečil, dva policista pa sta upirajočega se nasilneža obvladala in mu odvzela prostost.

Na pomoč so poklicali okrepitve

Dogajanje pa ni bilo všeč preostalim prebivalcem naselja, ki so policistom skušali preprečiti, da bi nasilneža odpeljali v pridržanje. Policista je tako skušal ustaviti moški, star 33 let, in je policista z glavo udaril v ličnico ter ga pri tem lažje poškodoval. Agresivneža so policisti obvladali, v naselje pa je prihitelo še večje število policistov, ki so, kot je sporočila policija, »z uporabo prisilnih sredstev vzpostavili javni red in mir in odvzeli prostost še 41-letnemu kršitelju iz Novega mesta in 35-letnemu kršitelju iz Ribnice. Ugotovili so tudi identiteto mladoletnega osumljenca, ki je poškodoval dva službena avtomobila.«

Zoper osumljence bodo policisti podali na pristojno državno sodišče kazenske ovadbe zaradi storitve več kaznivih dejanj.