NA RAZCEPU KOZARJE

Huda nesreča: tovornjak padel z Dolgega mostu na Tržaško cesto

Objavljeno: 19.05.2017 19:02Posodobljeno: 19.05.2017 22:11

Zgodilo se je ob 18.31.

  • Foto: Tanja Jakše Gazvoda
LJUBLJANA – Uprava za zaščito in reševanje poroča, da se je ob 18.31 zgodila huda nesreča na ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje. Tovorno vozilo je padlo z Dolgega mostu na Tržaško cesto.
 
Prometnoinformacijski center obvešča, da je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti pred razcepom Kozarje proti Ljubljani zaprt vozni pas, zaprt je tudi uvoz Brezovica proti Ljubljani. Nastal je približno štiri kilometre dolg zastoj. Zaradi nesreče je oviran promet na Tržaški cesti pod avtocesto. Za osebna vozila priporočajo regionalno cesto Vrhnika–Vič.
 
»Ne ogledujte si prometne nesreče«
 
Voznikom, ki vozijo v nasprotni smeri, priporočajo, naj si ne ogledujejo prometne nesreče, saj s tem povzročajo zastoje. Opozarjajo jih, da morajo med ustavljenima kolonama pustiti dovolj prostora za vožnjo intervencijskih vozil.
 

PU Ljubljana sporoča
 
Danes okoli 18.30 so policiste PU Ljubljana obvestili o prometni nesreči s poškodbami na avtocesti pri kraju Brezovica. Kraj so zavarovali, trenutno še potekata ogled in zbiranje obvestil.

Po zbranih obvestilih naj bi voznik tovornega vozila vozil po avtocesti iz smeri Brezovice proti Kozarjam. Na nadvozu čez Tržaško cesto naj bi dohitel počasi premikajočo se kolono vozil (zaradi zgostitve prometa) ter kljub zaviranju trčil v zadnji del osebnega vozila v koloni pred seboj. Po tem je izgubil nadzor nad vozilom, ki se je prevrnilo ter zdrselo z vozišča. Pri drsenju je vozilo prebilo varovalno ograjo in obstalo na brežini.

Voznik tovornega vozila je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju. Drugih poškodovanih ni.

Ogled kraja prometne nesreče še vedno poteka, zato bo več informacij posredovanih naknadno.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja