POLICIJA JE VEDELA ZA NJEGOV ARZENAL OROŽJA

FOTO: Žena morilca z ulice se je zatekla na varno

Objavljeno: 06.10.2017 11:15Posodobljeno: 06.10.2017 11:42

»Zaprite me, vse priznam!« S temi besedami se je 54-letni Senad Softić mirno predal. Še službo je pustil, da bi se lahko maščeval nekdanji družici, ker ga je izdala policiji.

MARIBOR – Dan po filmskem strelskem pohodu sredi belega dne na mariborski Titovi cesti se življenje v mestu pod Pohorjem še vedno ni vrnilo v normalne tirnice. Ni kotička, kjer beseda prej ali slej ne bi nanesla na enega najhujših umorov v slovenski zgodovini. Mnogi so razmišljali o mafijskem obračunu, a se je izkazalo, da je ozadje strelskega pohoda povsem drugačno. Moril je 54-letni Senad Softić, ki ima v arhivih policije precej debelo kartoteko, a še zdaleč nima nobene povezave s podzemljem. Motiv za njegov krvavi pohod sta ljubosumje in brezobzirno maščevanje.

Ko je Senad Softić v sredo opoldne sedel za volan svojega avtomobila citroën grand picassoja, je imel v glavi peklenski načrt. Že mesece je namreč po Mariboru in okolici na vse pretege iskal 51-letno nekdanjo ženo Rasimo, s katero se je poročil davnega leta 1986 v Črni gori. Zakonca sta konec letošnjega junija na mariborskem sodišču razvezala zakonsko zvezo. Povod naj bi bilo nasilje, ki naj bi ga Senad zganjal nad svojo ženo. Tako je maja lani policija posredovala na domu Softićevih in Rasima naj bi preiskovalcem med drugim razkrila, da mož v posebej prirejenem prostoru v zidu skriva skriva cel arzenal orožja.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja