TRAGEDIJA PRI RAZDRTEM

FOTO: Več mrtvih na primorki, avtomobili pod tovornjaki

Objavljeno: 30.01.2016 16:19Posodobljeno: 30.01.2016 17:21

Po neuradnih podatkih je umrlo pet oseb.

RAZDRTO – Poročali smo o nesreči, ki se je zgodila okoli 14. ure med Senožečami in Razdrtim. Naš novinar na terenu nam je sporočil, da so vozne razmere tam še vedno zelo slabe, zaradi verižnega trčenja, v katerem je bilo udeleženih najmanj 30 do 40 vozil, pa vse stoji v obe smeri.

Poročali smo, da sta v trčenju umrli najmanj dve osebi, po neuradnih podatkih naj bi jih bilo več, več ljudi je poškodovanih. Uradnih podatkov o morebitnih žrtvah še ni, je pa na prizorišču nesreče tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec, ki bo več informacij sporočila takoj, ko bo o kaotičnih razmerah na avtocesti več znano. 

Povezane vsebine

Po poročanju Vala 202 je po neuradnih podatkih umrlo pet oseb. V nesreči, v kateri je bilo udeleženih tudi več tovornih vozil, sta bili dve žarišči. V prvem delu nesreče naj bi bile umrle štiri osebe, v drugem delu nesreče pa je menda voznik trčil v tovorno vozilo in pozneje zaradi poškodb preminil. 

Rešujejo ukleščene

Na primorski avtocesti je pravi kaos, na obe strani oziroma v Ljubljano in Izolo vozijo poškodovane, videti je veliko gasilcev, vse je blokirano. Ni videti, da bi se megla dvignila, saj vetra ni čutiti, naš poročevalec pa pravi, da je v obe smeri na avtocesti videti samo eno opozorilo o megli.

Naš bralec, ki je 50 metrov od kraja tragedije, nam je poslal fotografije in sporočil, da je stanje kaotično. »Rešujejo ukleščene, avtomobili so eden na drugem in tudi pod tovornjaki,« nam je povedal bralec, ki pa ni želel biti imenovan.

Avtocesta zaprta v obe smeri

Zastoji so še vedno dolgi nekaj kilometrov. Primorska avtocesta med priključkoma Senožeče in razcepom Nanos je zaprta v obe smeri. Za osebna vozila je obvoz po regionalni cesti Senožeče–Razdrto in obratno. Nastaja zastoj v obe smeri, zastoj je tudi na regionalni cesti. Prav tako je zaprta hitra cesta Vipava–razcep Nanos v smeri Kopra in Ljubljane.

Ste se znašli na kraju nesreče? Pišite nam in nam pošljite fotografije!

Več o tragični nesreči si lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Nedeljskih novic. 

Predstavitvene informacije