Z NOŽEM NAD MEDICINSKO SESTRO

FOTO: Napadalca odpeljali na psihiatrijo

Objavljeno: 11.02.2016 21:30

Grozi mu od 5 do 15 let zapora.

PIRAN – V piranskem zdravstvenem domu se je dan začel krvavo.

Malo po osmi uri zjutraj so policiste obvestili o poskusu uboja. Moški je večkrat zabodel in porezal 50-letno medicinsko sestro, nato pa pobegnil. Nesrečnica po zadnjih podatkih policije ni v smrtni nevarnosti.

»Policisti in kriminalisti so nemudoma postavili blokadne točke in storilca na podlagi opisa po 1,5 ure prijeli na območju Pirana (pri pokopališču). 29-letnemu Koprčanu so odvzeli prostost in ga pridržali,« so sporočili policisti, ki predvidevajo, da bo moški v roku 48 ur s kazensko ovadbo zaradi poskusa uboja priveden k preiskovalnemu sodniku na zaslišanje. Grozi mu od 5 do 15 let zapora. 

Moški se policistom ni upiral, so pa ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj, ki so bila povezana z nasilništvom in drogami. Po poročanju Primorskih novic so moškega po zdravniškem pregledu odpeljali v idrijsko psihiatrično bolnišnico. Že v preteklosti je menda imel psihične težave. Pri njem so našli tudi nož, za katerega pa kriminalisti še niso mogli potrditi, da ga je uporabil pri napadu.

Več o poskusu uboja na Obali boste lahko prebrali v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Povezane vsebine