TRAGEDIJA

FOTO: Na štajerski avtocesti je umrl 28-letnik

Objavljeno: 23.01.2016 10:19

Najprej je voznik zapeljal levo in trčil v ograjo, nato ga je odbilo v desno. Tam je vozilo zapeljalo na ograjo in na strehi obstalo sredi vozišča.

MARIBOR – V petek zvečer se je na štajerski avtocesti zgodila huda prometna nesreča, ki je zahtevala eno smrtno žrtev.

Voznik je trčil v obcestno ograjo in se z osebnim vozilom prevrnil, je poročala uprava za zaščito in reševanje.

Gasilci JZZPR Maribor so zavarovali kraj nesreče, enega udeleženca s tehničnim posegom rešili iz zvite pločevine, odklopili akumulator in z vpojnim sredstvom posipali iztekle motorne tekočine. Gasilci so nam poslali tudi fotografijo s kraja.

Ena oseba je na kraju umrla, drugo, ki se je poškodovala, pa so reševalci prepeljali v UKC Maribor na nadaljnje zdravljenje.

Najprej v levo, nato ga je odbilo na desno

Tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Miran Šadl je sporočil, da voznik osebnega avtomobila ni vozil po sredini prometnega pasu. Med vožnjo je zapeljal levo in z vozilom trčil v varovalno zaščitno ograjo ob levem robu vozišča. Od tam ga je odbilo v desno, prek desnega prometnega pasu na odstavni pas, kjer je vozilo trčilo še v varovalno zaščitno ograjo ob desnem robu vozišča. Vozilo je zapeljalo na ograjo, nato pa se prevrnilo na streho in pristalo sredi vozišča.

V prometni nesreči se je 28-letni državljan Slovenije, doma z območja Ptuja, tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl. Drugi udeleženec, 46-letni državljan Srbije, ki stalno stanuje v Mariboru, se je poškodoval lažje.

Letos je na cestah PU Maribor to prva smrtna žrtev prometnih nesreč.

Poziv pričam še velja

Policisti zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče iščejo priče in vse tiste, ki bi v zvezi s tem policiji lahko dali koristne informacije. Prosijo, da se zglasijo na Postaji prometne policije Maribor ali pokličejo telefonsko številko 02 450 20 30 oziroma 113. Pokličejo lahko tudi anonimni telefon policije 080 1200.

Po koncu preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali ustrezno poročilo ali kazensko ovadbo.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije