SKRIVNOSTNA SREČANJA PRI LESNINI

FOTO: Matjaž, ki je streljal na hčerko (4), partnerico spravil v bolnišnico

Objavljeno: 20.03.2017 10:49Posodobljeno: 20.03.2017 11:21

Matjaž Ferlič pred preiskovalno sodnico ni hotel povedati, zakaj je streljal.

  • Ferliča so z mariborskega sodišča zaradi ponovitvene nevarnosti poslali v pripor.
  • Za zadnjim semaforiziranim križiščem pred avtocesto v Hočah naj bi Matjaž Ferlič v škodi dohitel žrtev.
  • Za zdaj se Ferlič zagovarja z molkom.

MARIBOR – Streljanje na obrobju Maribora, ki je vznemirilo prebivalce mesta pod Pohorjem in okoliških krajev, tudi po zaslišanju osumljenega 26-letnega Matjaža Ferliča pred preiskovalno sodnico ostaja zavito v tančico skrivnosti. Zakaj je mladenič streljal na avtomobil, v katerem je bila zraven njegove nekdanje izbranke in njenega novega ljubimca tudi njegova štiriletna hčerka? Mnogi, ki so mislili, da bo mladenič iz Gačnika pri Pesnici pojasnil svoj filmski nastop, so se ušteli, saj se Ferlič pred preiskovalno sodnico ni zagovarjal. Bolje rečeno: molčal je. Tako bo treba na njegova pojasnila za nepremišljena dejanja počakati na začetek sojenja.

Orožje vrgel v reko

Do takrat bo za zapahi, saj sodnici ni preostalo drugega, kot da za mladeniča odredi pripor. Razlog? Ponovitvena nevarnost. Medtem ko bo osumljeni v priporni celici, težko delo čaka tudi policiste. Ti pospešeno iščejo pištolo, s katero je Ferlič tragičnega večera pred natančno enim tednom streljal na 36-letnega Dejana Gjerkeša iz Slovenske Bistrice. Osumljeni, ki se je na prigovarjanje družinskih članov sam predal policiji, je povedal, da naj bi jo vrgel v Dravo. Gjerkeš bo policistom moral pojasniti, zakaj ni takoj po prvih izstreljenih kroglah poklical na policijsko postajo, ampak se je odločil, da 32-letno Tejo skupaj z njeno hčerko odpelje na policijsko postajo, sam pa se odpravi proti domu.

 
»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja