OBLEŽAL NA BREGU DRAVE

FOTO: Lovil enega motorista in do smrti zbil drugega

Objavljeno: 17.04.2017 10:16Posodobljeno: 17.04.2017 10:21

Nedeljski izlet z motorjem se je za 50-letnega Franca Matjašiča končal tragično.

  • Kar je ostalo od motorja
  • Pri tako silovitem trku motorist ni imel najmanjše možnosti za preživetje
  • Franc Matjašič je peljal pravilno po svojem pasu
  • Razbiti audi

SELNICA OB DRAVI  – Cesta med Mariborom in Dravogradom je bila dolgo neprevozna. Prej so preiskovalci zbirali dokaze, da so razvozlali vzrok nesreče, v kateri je življenje izgubil 50-letni motorist. »Avtu je odtrgalo blok motorja,« je kmalu po nesreči vpil eden od očividcev. Že pogled na povsem uničen avtomobil audi A6 avant je dal slutiti, da je motorno kolo v še veliko slabšem stanju. In zares je motor, za krmilom katerega je tragičnega nedeljskega popoldneva sedel 50-letni Mariborčan Franc Matjašič, bolj deloval kot zavržena razbitina, in ne prevozno sredstvo.

»Prometna nesreča se je zgodila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. Šestindvajsetletni voznik osebnega vozila je namreč okrog 17. ure med vožnjo po glavni cesti od Fale proti Ožboltu, zunaj naselja Zgornji Boč, izgubil oblast nad vozilom, pri tem zapeljal v desno, na neutrjeno bankino, od tam pa v levo na nasprotno smerno vozišče, kjer je s sprednjim delom vozila trčil v motorno kolo, s katerim se je nasproti pravilno, po svojem prometnem pasu pripeljal 50-letni motorist,« je bila o tragični nesreči natančna Anita Kovačič Čelofiga z mariborske policijske uprave.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
 
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja