TRAGEDIJA

FOTO: Jernej prismučal v dolino, se zgrudil in umrl kljub oživljanju

Objavljeno: 12.12.2017 08:38Posodobljeno: 12.12.2017 08:38

Izjemni gledališki in filmski igralec je v nedeljo umrl na Zelenici. 48-letnemu Jerneju Šugmanu je zastalo srce na izteku proge.

LJUBELJ, LJUBLJANA – V ponedeljek zjutraj le še pozabljene smučarske palice na izteku smučišča Zelenica žalostno pričajo o tem, da se je dan pred tem tukaj zgodila tragedija. Močan dež se zliva iz oblakov, kot da se tudi nebo kar ne neha jokati za 48-letnim igralcem Jernejem Šugmanom, ki se je svoj zadnji dan življenja namenil proti Zelenici. Tukaj so se kalili vsi tržiški smučarji z Bojanom Križajem na čelu, potem ko je smučišče prenehalo delovati, pa je postalo magnet turnih smučarjev in pohodnikov.

Povezane vsebine

Potem ko je zapadel sneg, se na Zelenico radi odpravijo predvsem smučarji. Teren ni zahteven, hoja na smučeh ali peš traja dobro uro, na vrhu pa gornike ob vikendih čaka odprt planinski dom. Kljub nekoliko slabši napovedi in ponekod orkanskemu vetru se je v nedeljo zjutraj napovedoval prelep dan za turno smuko. Mnogi Tržičani in ljubitelji gora so se odpravili proti Zelenici, da bi v gorah preživeli lep dan.

Med njimi je bil tudi Jernej Šugman s tremi prijatelji. A do Zelenice, kamor so bili namenjeni, niso prišli. Na spodnji polovici poti, na začetku Plazu, kakor območju rečejo domačini, naj bi se družba iz neznanega razloga obrnila in odsmučala v dolino.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.« 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja