UDELEŽENI DVE TOVORNI VOZILI

FOTO: Huda prometna nesreča zaprla avtocesto

Objavljeno: 20.03.2017 08:42Posodobljeno: 20.03.2017 09:00

Trčila sta priklopnika.

HRUŠICA – Tik ob izvozu z gorenjske avtoceste pri Hrušici (pred karavanškim predorom)je prišlo do hude prometne nesreče. Kot smo lahko videli, je en priklopnik trčil v drugega. Iz prikolice se je na vozniško kabino prvega tovornega vozila usul tovor in poškodoval voznika, ki ga NMP Jesenice in Bled oskrbujejo.

Tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos svetuje: »Vozniki naj uporabijo izvoz Lipce, na Hrušici pa se lahko ponovno vključijo na avtocesto in nadaljujejo pot proti Avstriji. Prav tako je na Hrušici pri mestu nesreče v smeri Radovljice zaprt prehitevalni pas zaradi izvajanja nujnih ukrepov interventnih služb.«

Trenutno poteka reševanje voznika, kako bo z odstranjevanjem poškodovanih vozil po celotnem predelu avtoceste, še ni znano. Avtocestni krak je popolnoma zaprt in po prvih predvidevanjih bo tako ostalo še nekaj časa.

Voznikom priporočamo izvoz Lipce in pot skozi Jesenice proti Gornjesavski dolini ali karavanškemu predoru.

Pred krajem prometne nesreče so začeli obračati vozila nazaj po avtocestnem kraku. Najprej so na vrsti osebna vozila, potem vsi drugi. Vidimo, da je v koloni tudi avtobus z otroki, ki bodo morali nekaj časa potrpeti. Ob tem dogodku se je še enkrat pokazala velika neumnost, ki so jo storili snovalci avtocestnega kraka mimo Jesenic do Hrušice, saj na tem predelu ni odstavnega pasu, med cestiščem pa je umeščena visoka betonska ograda. Že se je dogajalo, da je ob nesrečah nastala večkilometrska kolona, zato bi bilo treba razmisliti o odstavnem pasu, kajti trenutno vlada popoln kaos.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja