TRAGIČNO

FOTO: Grozljivka na 
primorski avtocesti

Objavljeno: 31.01.2016 10:13

Med priključkom Senožeče in razcepom Nanos se je zaradi megle in neprilagojene hitrosti zgodila najhujša prometna nesreča pri nas, v kateri so umrli najmanj štirje ljudje, ranjenih pa je okoli 30.

LJUBLJANA – Med priključkom Senožeče in razcepom Nanos na primorski avtocesti v smeri proti Ljubljani se je včeraj okoli 14. ure zgodilo verižno trčenje, v katerem je bilo udeleženih več kot 70 vozil. Po večernih podatkih, ki še niso dokončni, so umrli štirje ljudje, približno 30 je poškodovanih. Z reševalnimi vozili so jih vozili v postojnsko, izolsko, ljubljansko in šempetrsko bolnišnico. Primorska avtocesta je bila zaprta v obe smeri, nihče pa ni vedel povedati, kdaj jo bodo odprli, saj sta ogled kraja nesreče in odvoz poškodovanih vozil potekala še pozno zvečer.

Razdejanje in kaos

Na prizorišče dogodka se je bilo izjemno težko prebiti, saj je bil promet ustavljen že precej pred prvim krajem naleta. Po prvih podatkih naj bi bilo v prvem naletu, vsega skupaj so bili menda štirje, udeleženih več kot 50 vozil, med njimi tudi tovornjak in avtobus. Za nesrečo so bile v prvi vrsti krive prevelika hitrost, premajhna varnostna razdalja in slaba vidljivost. Megla je bila na nekaterih delih avtoceste izjemno gosta, vozniki, ki niso upoštevali razmer na cesti, so tako z veliko hitrostjo pripeljali v pasove megle in jim ni uspelo pravočasno zavreti. Zaleteli so se v počasnejša ali stoječa vozila.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.« 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.