NEVERJETNO

Filmski lov za dvojcem: nastavili so jima past

Objavljeno: 13.10.2017 16:21Posodobljeno: 13.10.2017 16:21

Na koncu sta poskušala pobegniti peš, a jima ni uspelo.

MURSKA SOBOTA – Policisti prometne policije iz Murske Sobote in postaje za izravnalne ukrepe so danes v naselju Polana med opravljanjem nadzora cestnega prometa ustavljali voznika osebnega avtomobila opel corsa, ki pa na ukaze policistov ni ustavil, ampak je vožnjo nadaljeval v smeri naselja Predanovci.

Voznik večkratnih zakonitih ukazov policistov (večkratno zaustavljanja z modrimi lučmi in s sirenami) ni upošteval, zato so na podlagi določil ZNPPol uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje prevoznih sredstev (stinger). Kljub zaustavljanju je voznik še naprej nadaljeval vožnjo in je čez nekaj časa zaradi izpraznjenih pnevmatik ustavil na sredini vozišča. Voznik in sopotnik sta stekla iz vozila in poskušala pobegniti, vendar so policisti oba prijeli.


Pridržanje

Za voznika je bil odrejen strokovni pregled, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so osebni avtomobil zasegli. Zaradi storjenih prekrškov bo za voznika podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Oba osumljena sta bila pridržana. Kazensko ju bodo ovadili za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za njihovo izdelavo po 186. členu KZ-1.

 

Med postopkom so ugotovili, da 30-letni voznik osebnega avtomobila ne poseduje vozniškega dovoljenja, vozilo ni registrirano, registrske tablice pa da pripadajo drugemu vozilu. Med postopkom sta bila v bližini najdena tudi zavojčka konoplje (123 gramov), ki sta ju voznik in sopotnik odvrgla. Za voznika je bil odrejen strokovni pregled, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so osebni avtomobil zasegli.

Zaradi storjenih prekrškov bodo za voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Oba osumljena sta bila pridržana. Kazensko ju bodo ovadili za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za njihovo izdelavo ter prometa z njimi po 186. členu KZ-1, so zapisali v poročilu PU Murska Sobota.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja