PU NOVO MESTO

Dolenjci pili in vozili brez izpita

Objavljeno: 21.11.2017 13:00Posodobljeno: 21.11.2017 13:00

Pri PU Novo mesto so imeli pester vikend.

NOVO MESTO – Brežiški policisti so v noči na 18. novembra v Čatežu ob Savi ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Opravljanje preizkusa je odklonil in se nedostojno vedel do policistov. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje, mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Na Ljubljanski cesti v Novem mestu so v noči na 18. november ustavili 28-letno voznico renaulta clia. Kršiteljici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so avtomobil zasegli in napisali obdolžilni predlog. Med kontrolo prometa v okolici Dolenjskih Toplic so policisti 18. novembra ustavljali 30-letnega voznika osebnega avtomobila, ki sprva znakov, s katerimi so ga ustavljali, ni upošteval. Zapeljali so za njim, ga ustavili in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. Ker je odklonil preizkus in ni upošteval ukazov policistov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V noči na 19. november so policisti na Mirni ustavili voznika audija 6, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,12 miligrama alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in prepovedali vožnjo. Zaradi neupoštevanja ukazov so zoper njega uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in napisali obdolžilni predlog. Med kontrolo prometa na Šegovi ulici v Novem mestu so policisti isti dan popoldne ustavili 34-letnega voznika forda mondea. Kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, je imel v litru izdihanega zraka 1,28 miligrama alkohola, na avtomobilu pa je imel nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Forda so zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Krški policisti so v noči na 19. november v Senovem zasegli avtomobil 43-letnemu vozniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja