NEZAKONITO

Dobili so vodiče, ki so jih peljali nelegalno v Slovenijo

Objavljeno: 21.11.2017 20:00Posodobljeno: 21.11.2017 20:00

Šlo je za tri Srbe.

ILIRSKA BISTRICA – V četrtek okoli polnoči so policisti v Ilirski Bistrici ustavili osebni avtomobil, ki ga je vozil državljan Srbije. Ugotovili so, da sta skupaj s sopotnikom, v državo vstopila na nedovoljen način, na cestni povezavi Lisac (RH)/Sušak (RS). Zatem so opazili, da proti Ilirski Bistrici vozi še enoprostorec znamke Ford, srbskih registrskih številk, ki so ga prav tako ustavili v Ilirski Bistrici. V vozilu je bila ugotovljena identiteta državljana voznika iz Srbije in sedmih sopotnikov. V postopku je bilo ugotovljeno, da je bilo prvo ustavljeno vozilo predhodnica.

Končali v azilnem domu

Policisti so identificirali tri državljane Srbije, ki so vodiči. V kombiju je bilo še sedem tujcev, in sicer državljan Turčije, trije državljani Afganistana, dva državljana Irana in državljan Pakistana, vsi polnoletni. V Slovenijo so vstopili ilegalno. Vsi so zaprosili za azil in so bili odpeljani v azilni dom. Trem državljanom Srbije je bila odvzeta prostost. S kazensko ovadbo so bili pripeljani k preiskovalnemu sodniku, ta pa je po zaslišanju zanje odredil pripor.

Novi nelegalni prišleki

V soboto dopoldne so policisti pri naselju Šeki (območje PP Koper) ustavili vozilo, v katerem so bili poleg voznika, 30-letnega državljan Kosova, še štirje Kosovci, ki so prišli v Slovenijo ilegalno. Voznik, ki je začasno prijavljen v Sloveniji, bo kazensko ovaden. Polnoletnega državljana Kosova so vrnili na Hrvaško, trije mladoletniki pa so začasno nastanjeni v Centru za tujce v Postojni.

Pošljite nam fotografije ali video

Imate za nas zanimivo informacijo, fotografijo ali video?
Pošljite nam jih in opišite dogajanje.

Kdo, kaj, kje, kdaj, kako, ...?
Fotografije in video gradivo
Dovoljene datoteke: JPG, PNG, GIF, AVI, MOV, MP3, OGG do max. 5MB/datoteko.

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja