GROZLJIVKA PRI PODBOČJU

Bodo dodatne priče rešile Andrejeva krvnika?

Objavljeno: 17.07.2017 07:45Posodobljeno: 17.07.2017 07:48

V Krškem se začenja sojenje osumljencema na facebooku objavljenega napada.

KRŠKO – Na okrožnem sodišču Krško bodo na glavni obravnavi začeli soditi Alešu Olovcu in Martinu Kovaču, ki ju obtožnica bremeni, da sta februarja brutalno pretepla 26-letnika, zaradi česar je ta kasneje umrl, in napad objavila na facebooku. Tožilstvo jima očita kaznivo dejanje umora in neupravičeno snemanje, osumljenca pa krivdo zanikata.

Povezane vsebine

Sodnica Cvetka Ogorevc Sotelšek je na junijskem predobravnavnem naroku v zvezi s primerom napada na 26-letnika pri Podbočju, katerega posnetek sta osumljenca, 20-letni Olovec in 29-letni Kovač, objavila na facebooku, nadaljevanje obravnave razpisala še za sredo in prihodnji ponedeljek. Obtožnica jima sicer očita, da sta v noči na 13. februar na dvorišču hiše na naslovu Žabjek 3 pri Podbočju in nato na travniku pred hišo Žabjek 3a brutalno pretepla žrtev, se pri tem dlje izživljala in ji pri tem s poškodbami po vsem telesu povzročila hude bolečine, predvsem pa poškodbe glave in možgansko krvavitev, zaradi katere je dan kasneje tudi umrla.

Snemala s telefonom in prenašala na facebooku 

Vse skupaj sta snemala s telefonom in prenašala na facebooku, tožilstvo pa jima očita tudi neupravičeno slikovno snemanje, za kar je zagrožena do enoletna zaporna kazen, medtem ko jima za kaznivo dejanje umora grozi od 15 do 30 leta zaporne kazni.

Osumljenca sta se sicer na predobravnavnem naroku izrekla, da za navedena dejanja nista kriva. Njuna odvetnika, Olovčev zagovornik Dušan Dornik in Kovačev Dušan Medved, pa sta predlagala zaslišanje dodatnih prič. V Olovčevem primeru zaslišanje dodatne priče, ki bi pričala o njegovem obnašanju pred zločinom, v Kovačem pa novo zaslišanje izvedencev, ki so sodelovali pri preiskavi, angažiranje novih izvedencev in strokovnjaka za forenziko, ki bi preiskal elektronske naprave osumljencev in njune profile na facebooku ter še eno dodatno pričo.

Tožilka Mateja Roguljič je izjavila, da tožilstvo ostaja pri dokaznem gradivu, ki je navedeno v obtožnici in pričanju kriminalistov. Osumljenca do končanja dokaznega postopka v okviru glavne obravnave ostajata v priporu.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja