MALI VOZNIK

Že v vrtcu za volan

Objavljeno: 21.01.2016 16:41Posodobljeno: 21.01.2016 16:42

Princ George si mane roke: v kratkem bo lahko sedel v svojega astona martina.

  • Princ George obožuje vse, kar ima velika kolesa

Še tri leta ne šteje, pa je že ponosen lastnik astona martina. A tako pač je, če si tretji v vrsti za britanski prestol!

Gre seveda za pomanjšano različico legendarnega vozila, ki ga je princ Charles pred slabimi tremi desetletji prejel v dar za svojega prvorojenca. William je superavto potem radodarno odstopil mlajšemu bratu Harryju, in ko ga je prerasel še ta, ga je družina skrbno shranila v kraljičinem muzeju Sandringham v Norfolku, kjer je bil dolga leta na ogled javnosti. Zdaj pa je napočil čas, da motor znova zabrni: prince George je menda »obseden z vsem, kar ima velika kolesa«, je pred časom pojasnila njegova mamica Kate, zeleni aston martin bo tako zagotovo navdušil njegovo kraljevo visokost. Še pojasnimo, William jih je imel šest, ko je prvič sedel za volan, njegov brat štiri, George pa bo po podeželju očitno dirjal že pri treh letih, poročajo britanski mediji.

Aston martin, na svetu je le še 24 takšnih primerkov, je že zapustil muzej in bo v prihodnjih mesecih doživel temeljito prenovo in mehanični pregled, čeprav ga je med nedavnimi božično-novoletnimi prazniki že preizkusil Williamov bratranec, osemletni James, sin princa Edwarda in Sophie, grofice Wesseške. Vozilo odlikujejo vrhunski motor, usnjeni sedeži, pravi žarometi in avtoradio, Georgeu bo gotovo ponudilo prav toliko veselja, kakor ga je njegovemu očetu in stricu. Princ, ki po novem obiskuje vrtec, je med drugim že ponosni lastnik gasilskega vozila in traktorja, vojvodinja upa le, da bo preskočil motorje: nad temi se namreč navdušuje njen mož, ob misli, da bi jeklenega konjička zajezdil še sin, pa se kar strese, je zaupala nedavno. 

Povezane vsebine