ROJSTVO

Yorka ji je rodila nadomestna mati

Objavljeno: 29.01.2016 15:17Posodobljeno: 29.01.2016 15:18

Manekenki Tyri Banks se je uresničila srčna želja, dobila je sina.

Njun svet je nenadoma malce lepši. Svetlejši. Živahnejši. In vsekakor glasnejši. »Najboljše darilo, za katero sva molila in se pošteno trudila, je končno tu! Velike oči in prstke ima po meni, brada in usta pa so očkovo,« je prek instagrama vzhičeno sporočila Tyra Banks, ki je, čeprav je še pred meseci verjela, da ji ne bo materinstvo nikoli dano, zdaj s partnerjem Erikom Aslo pozdravila prvorojenca, malega Yorka. S pomočjo nadomestne matere, »angela, ki je donosil njenega čudežnega dečka«.

Muke hormonskih terapij

Komaj štirje meseci so pretekli, odkar se je nekdanja supermanekenka zlomila pred svetovnim televizijskim občinstvom. »Niti sanja se vam ne, kaj preživljam,« je s solznimi očmi komaj izustila 42-letna lepotica, potem ko so se vsi poskusi zunajtelesne oploditve izkazali za jalove. Malce opore in razumevanja, resničnega razumevanja, kaj doživlja, je našla le v kolegici iz modnega sveta, brhki Chrissy Teigen, ki se je podobno borila z neplodnostjo, a ji je minulo jesen pod srcem vendar začelo rasti življenje. 
»S Chrissy sva doživljali podobno, obe sva se kot rešilne bilke oprijeli postopkov zunajtelesne oploditve. Vsak dan nama v trebuh zabadajo igle, nato pa morava v službo z nasmehom na obrazu, četudi bi se najraje le ulegli in bruhali.« Zdaj se bo obema lepoticama očitno le izpolnila srčna želja. Chrissy in njenega izbranca Johna Legenda bo štorklja namreč obiskala že čez nekaj mesecev, pri Tyri pa je na vrata potrkala v obliki nadomestne matere.

Odlašala 20 let

Supermanekenka je o naraščaju prvič začela sanjariti že pred dvema desetletjema, a je iz leta v leto odlašala. Deloma zaradi kariere, deloma pa morda tudi zato, ker se ji je šele pred dvema letoma, ko ji je pot prekrižal norveški fotograf Erik, začela divje oglašati biološka ura. Ko sta spoznala, da jima starševstvo po naravni poti ni namenjeno, sta šla po medicinsko pomoč, toda hrepenenje je ostalo neizpolnjeno. 
»Najina pot nikakor ni bila preprosta, česar niti nisem skrivala. A je zame in Erika na koncu temnega predora vendar zasvetila bleščeča svetloba. Presrečna in vznemirjena sva ob prihodu najinega fantka, najine kepice sreče,« je zdaj povedala Banksova in pridala, da »ko strmi v čudovite oči svojega malčka, pomisli na vse, ki se – podobno kot ona – borijo s plodnostjo. Molim zanje, da bi tudi oni dobili svoj zaklad. Zaklad, kakršnega zdaj držim v rokah in pestujem sama.« 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije