STRAH

Voditelj Top Geara je obseden tiran

Objavljeno: 04.03.2016 11:59Posodobljeno: 04.03.2016 12:00

Producentka raje dala odpoved kot še sodelovala z njim.

Ko nanese pogovor na avtomobilistično oddajo Top Gear, njegove voditelje in producente, človek skoraj ne ve več, kaj je bilo prej, kura ali jajce. Ali je težava v voditeljih ali producentih. Ali pa se je nad kultno serijo morda le zgrnilo prekletstvo. Lani je Jeremy Clarkson, voditelj paradnega konja britanske televizije BBC, pristal na cesti, ker se je s pestmi spravil nad producenta Oisina Tymona, zato je voditeljski stolček zasedel televizijski in radijski voditelj Chris Evans. A do svoje producentke Lise Clark se je vedel tako, da je ta že po petih mesecih sodelovanja dala odpoved. Delo s tiranskim Evansom je menda preprosto nevzdržno. 
Obseden je z nadzorom, prepričan, da lahko po vseh tepta, se govori in še, da je vsem v ekipi zrasel že pošteno čez glavo. Clarkovi celo toliko, da je raje pustila službo, kot da bi še eno minuto delala z njim. Načrti vodilnih pri televizijski hiši so bili jasni: posneti osem epizod, prva naj se na malih zaslonih predvaja osmega maja. A začetek so zaradi težav pri snemanju prestavili na konec petega meseca, načrtovanih osem epizod pa skrčili na šest. Menda precej zaradi Evansa – tako je bila prepričana vsaj Clarkova, ki je voditelja poskušala spraviti v red, a je s tem zgolj začela malo zasebno vojno. 
»Na veliko sestankov sploh ni prišel. Kaplja čez rob je bila, ko ga je Lisa opozorila, da jim grozi, da ne bodo vsega dokončali po načrtih. Chris je bil prepričan, da ga je poskušala spodkopati. Še preden smo vedeli, že je ni bilo več v ekipi,« je povedal vir in dodal, da je šlo Chrisu pošteno v nos tudi to, da je sovoditeljski stolček zasedel ameriški igralec Matt LeBlanc, ki ga je predlagala prav Clarkova. »Ta starina, zakaj bi ga sploh želeli?« ji je tedaj osorno odvrnil, a nato obdržal LeBlanca na sovoznikovem sedežu oddaje.

Govorice, ki krožijo o Evansu, bi rada televizijska hiša utišala, češ so to le grde klevete. »Vsemu, česar se loti, se preda z dušo in srcem. Lahko smo zgolj hvaležni, da je postal del naše družine,« ga je vzel v bran direktor Mark Linsey in Evansa označil kot izrazito profesionalnega in ekipnega igralca. »Kot je tudi popolna laž, da je nasprotoval temu, da se seriji pridruži Matt LeBlanc. Podpira ga namreč od prvega dne.«