SMUČARSKI ODDIH

VIDEO: Princ in princeska sta se prvič igrala v snegu

Objavljeno: 21.03.2016 13:07Posodobljeno: 21.03.2016 13:09

Kate in William z družino skrivaj na smučanje, stroške oddiha sta plačala sama.

Čedalje bolj skrivnosten kraljevi par počasi jezi celo svoje najbolj zveste oboževalce: zakonca Cambridge sta se z družino pred dnevi vrnila s smučarskega oddiha, kamor sta popeljala dveletnega princa Georgea in desetmesečno princeso Charlotte – za koliko časa, pa ostaja skrivnost.

Njuni tiskovni predstavniki so povedali le, da se je četverica zabavala nekje v francoskih Alpah in da sta se oba otroka prvič v življenju igrala na snegu, britanski mediji pa so pozneje na lastno pest izbrskali, da se je zimska pravljica odvijala v prikupnem Courchevelu, kjer redno počitnikuje elita. Kensingtonska palača podatka ni komentirala, prav tako ni pojasnila, ali je slovita družina v zimsko idilo poletela z zasebnim letalom ali kakšno letalsko družbo – poudarili so le, da sta Kate in William, ki srčno upata, da bosta George in Charlotte vzljubila smučanje, vse stroške oddiha pokrila povsem sama. Zakonca sta, kot rečeno, na veliko obžalovanje podanikov očitno začela novo kraljevo tradicijo: svoja potovanja in izlete, seveda zasebne narave, strogo varujeta pred javnostjo, saj želita otrokoma omogočiti kar se da normalno odraščanje. Tako sta povsem neopazno zapustila Otok in se prav tako neopazno vrnila, na druženje na snegu pa sta zgolj za nekaj uric povabila enega samega fotografa in izbrane slike objavila šele nekaj ur po vrnitvi v domovino – kar je povsem drugačna zgodba od običajne množice fotografov, ki so pred četrt stoletja povsem zapolnili avstrijske bele strmine, da bi ujeli čim več pristnih družinskih trenutkov Charlesa, Diane in njunih sinov.

Ubila celo dve muhi na en mah

William in Kate takšnega cirkusa ne dopuščata, kar je jasno že od rojstva njunega prvega otroka: družinskih fotografij je izjemno malo, avtorica večine pa je kar vojvodinja sama. Kensingtonska palača vztrajno zavrača vse prošnje medijev za intervjuje ali poziranje, javnosti tako postrežejo le z izbranimi drobtinami, bentijo kritiki in oboževalci, ki jim tako ne preostane drugega, kot da maloštevilne fotografije obdelajo do potankosti. Tako so že ugotovili, da sta se zakonca Cambridge za prvo družinsko snežno avanturo napravila v draga oblačila priznanih znamk, samo Williamova bunda, denimo, je stala okoli 400 evrov. Otroka pa sta bila za sneg opremljena vse prej kot razkošno: George se je po snegu valjal v modrem kombinezonu, vrednem komaj 30 evrov, Charlotte pa je pozirala v belem, za kar so starši odšteli 35 evrov.

In še, Kate in William sta s fotografijami ubila celo dve muhi na en mah: zdaj je končno pojasnjena tudi njuna odsotnost z nedavne poroke prijateljev Olivie Hunt in odvetnika Nicholasa Wilkinsona: zakrožile so namreč govorice, da se Kate ni strinjala z udeležbo, saj je Olivia prinčeva bivša, a se je izkazalo, da sta se svatbi odpovedala zaradi družinskih počitnic.