DOKUMENTAREC RAZKRIVA

VIDEO: Je bil Cobain ubit? Sumijo ženo Courtney Love

Objavljeno: 18.10.2015 11:55

Se bo primer smrti vodje skupine Nirvana po več kot 20 letih znova odprl?

Dokumentarni film z naslovom Soaked in Bleach podaja nove domnevne dokaze o prezgodnji smrti pevca legendarne skupine Nirvana, Kurta Cobaina.

Po uradnem poročilu se je pevec aprila 1994 ustrelil v glavo in storil samomor, toda strokovnjaki so se odločili proučiti njegovo poslovilno pismo, ki ga je dolga leta imela shranjenega soproga pokojnega Cobaina Courtney Love (51). Nekdanji načelnik policije iz Seattla, domačega mesta skupine Nirvana, je celo prepričan, da bi se morala preiskava smrti po več kot 20 letih znova odpreti. Dokumentarec namreč prikazuje ves dogodek z vidika zasebnega preiskovalca Toma Granta, ki ga je najela Courtney le nekaj dni, preden je umetnik umrl. Sodeč po odlomkih, je Courtney glavni krivec za smrt prekmalu preminulega zvezdnika. Strokovne priče v dokumentarcu trdijo, da je ubila svojega moža, ker sta bila tik pred razvezo zakonske zveze, ona pa bi praktično takrat ostala brez premoženja.

Pisava je bila drugačna?

Še več, pravni strokovnjaki v dokumentarcu pravijo, da bi človek težko storil samomor po zaužitju heroina, poleg tega pa je bilo Kurtovo truplo upepeljeno po šestih dneh, medtem ko so prstne odtise s strelnega orožja vzeli šele po mesecu dni. Prav tako naj bi bil začetek poslovilnega pisma napisan z drugačno pisavo kot konec.

Kakor koli že, konkretnih dokazov zoper Courtney niso nikoli našli, čeprav je želela preprečiti predvajanje omenjenega dokumentarca.