PRODAJA

Samomorilčevo Vilo nasmehov le prodali

Objavljeno: 04.02.2016 13:48Posodobljeno: 04.02.2016 13:48

Razkošno posestvo Robina Williamsa v dolini Napa ima končno novega lastnika.

  • Robin Williams si je vzel življenje pred letom in pol
  • Oskarjevec se je najraje zatekal v bogato založeno knjižnico.

Na prodaj je že od leta 2012, in čeprav so mnogi menili, da bo po tragični smrti enega največjih hollywoodskih komikov njena cena poskočila, kupci pa bodo stali v vrsti, se je zgodilo vse prej kot to.

Razkošna vila v dolini Napa ima resda novega lastnika, a je ta odštel skorajda polovico manj od zahtevane cene, poročajo ameriški mediji. Robin Williams je Vilo nasmehov ponudil nepremičninskemu trgu pred štirimi leti, ko je sklenil, da je posestvo mnogo predrago za vzdrževanje: takrat je zahteval 32 milijonov evrov, nekaj mesecev pred smrtjo leta 2014 pa ceno znižal na 27. Zanimanja za razkošje sredi kalifornijske vinorodne meke še vedno ni bilo, tudi po igralčevem samomoru pred letom in pol je vila še naprej samevala. Nazadnje pa je vendarle dočakala novega lastnika, ta je po najnovejših podatkih odštel le 16 milijonov za posestvo, ki se hvali z dvonadstropno vilo, veliko kar 1800 kvadratnih metrov, na katerih se med drugim razprostirajo soba za biljard, knjižnica, obdana s hrastovim lesom, domača kinodvorana, tri varne sobe, dvigala, pet spalnic, šest kopalnic in pet vecejev; ranč, kot mu je najraje rekel zvezdnik, se hvali še s hišo za goste, nič manj razkošno, in s kar štirimi spalnicami. Oskarjevec si je vilo privoščil leta 2003; sam je sodeloval pri načrtovanju vsakega kvadratnega metra, vsak prostor si je začrtal premišljeno in nič kaj varčno, poročajo nepremičninarji. Sam se je najraje zatekal v knjižnico z zajetno zbirko svetovne literature in umetnin, sicer pa je bila Vila nasmehov zanj varni pristan, pobeg od hollywoodskega vrveža, dobrodošli pa so bili le redki izbranci.

Na posestvu so še bogato založena vinska klet, vinograd, zunanji bazen, teniško igrišče, ribnik, nasad oljk in še marsikaj – toda vzdrževanje vsega tega razkošja je bilo vrtoglavo drago, je priznal Williams in 2012. zaupal, da sta ga prvi dve ženi, od katerih se je ločil 1988. oziroma 2010., pošteno odrli. »Sicer ne potrebujem vsega tega, mnogo več mi pomenijo urejeni odnosi z bivšima ženama,« je še pristavil in dodal, da posestvo sredi vinorodne pokrajine ni ravno najboljša izbira za zdravljenega odvisnika. Spomnimo, zvezdnik, ki se je bojeval z depresijo, si je vzel življenje v 64. letu starosti, po besedah njegove tretje žene Susan pa se je v zadnjih mesecih neuspešno ukvarjal s spoznanjem, da ga je doletela še parkinsonova bolezen. 

Povezane vsebine