BOLNIK

Poslal ji je posnetek, kako se samozadovoljuje

Objavljeno: 02.02.2016 08:23Posodobljeno: 02.02.2016 08:24

Alex Mercer pevki že leto dni greni življenje, od zdaj na psihiatriji.

  • Alex Mercer se je z grožnjami s smrtjo spravil tudi na njenega bivšega ljubimca Chrisa Browna
  • Svoje leto dolgo duševno mučenje pevke je začel z objavo selfija pred njenim domom

Letošnje leto, vsaj njegov začetek, barbadoški lepotički Rihanni ni najbolj naklonjeno. Ne le zaradi lanskih zapletov z osmim glasbenim izdelkom – od prelaganja datuma izida do menjav izvršnih producentov –, albumom Anti, ta je (menda po nesreči) pricurljal na splet, ampak se je temeljito zatresla tudi njena zasebnost. Po skoraj letu nadlegovanja in zastraševanja obsedenega oboževalca – ali pa morda maničnega nasprotnika zvezdnice – je ta s pošiljanja groženj s smrtjo namreč presedlal na pošiljanje intimnih posnetkov, zaradi katerih bi lepotički oči skoraj padle iz jamic. Med pošto, verjetno elektronsko, je bil namreč tudi posnetek njenega zastrahovalca med samozadovoljevanjem.

Vstop v grozo se je začel pred slabim letom. Natančneje zadnji dan lanskega aprila, ko se je na družabnih omrežjih pojavil neznančev selfie pred lepotičkino hišo. »Sem pred tvojo hišo,« je zapisal mlad moški, ki se na spletu predstavlja bodisi kot Alex Mercer bodisi kot Ralph Alexander. A medtem ko bi to lahko odpisala zgolj kot še enega v vrsti vdorov na njeno posest, ko si poskušajo njeni oboževalci vtreti pot v njeno življenje, je Alexovo sporočilo že dan pozneje dobilo bolj zlovešč, nevarnejši pridih. »Rihanno bi moral ubiti pred minuto, potem bi bilo z menoj zdaj vse v redu,« je pripisal pod prejšnji dan objavljeno fotko in nadaljeval, da so »pištole njegovo orožje in da je tik pred tem, da pridobi dovoljenje za nošenje orožja«. Kar je bil komaj začetek bombardiranja s srhljivimi sporočilci, zabeljenimi s smrtnimi grožnjami in citati iz Bibilje, ki pa niso bila usmerjena zgolj proti RiRi, ampak tudi proti ljudem, ki so ji nekdaj kaj pomenili ali pa ji še vedno. »Ne beži,« je namreč sporočil pevkinemu nekdanjemu ljubimcu Chrisu Brownu, s spremljajočo fotografijo puške in nabojev. A vse to je bilo v mesecih minulega leta, saj je zdaj svojemu sporočilnemu obleganju dodal še seksualno noto. Posnel se je namreč med samozadovoljevanjem, nato pa 15-sekundni izsek ljubkovanja samega sebe poslal svoji tarči.

Policijski lov na očitno motenega moškega se je začel že lani. Zaradi prve grožnje s smrtjo so mu predstavniki losangeleške policije namreč začeli slediti prek družabnih omrežij, telefonov, računalnika, s sodnim nalogom za preiskavo pa so naleteli tudi na pretirano intimen posnetek. »Ne vem, kaj je s tem želel sporočiti, a kar koli že je, nikakor ni dobro,« je o odkritju posnetka masturbacije dejal vir in pridal, da je bilo v sodnem nalogu za preiskavo Mercerjevih elektronskih naprav tudi črno na belem zabeleženo, da se je zapeljiva glasbenica zaradi njegovih vpadov v svojo zasebnost začela bati za lastno varnost. A verjetno si lahko za vsaj nekaj časa oddahne, saj je obsedeni Mercer pristal v bolnišnici za duševne bolezni.

Pismo za pismom

Nikakor ni prvič, da so ljubitelji glasbene zapeljivke nepovabljeno vdrli v njeno življenje. A vendar je Mercer šele drugi, ki ji je pošteno nagnal strah v kosti. Kot prvemu je to pred dvema letoma namreč uspelo Kevinu McGlynnu, ki ji je pošiljal pismo za pismom, v njih pa vse od žaljivk in kletvic do groženj, da si bo s silo vtrl pot v njeno domovanje. Vse dokler ga pred njenim domovanjem niso prijeli predstavniki zakona in ga je sodnik strpal na psihiatrično zdravljenje, saj je v 53-letnem Kevinu prepoznal vse znake resnične grožnje. »Tragedija le čaka, da se zgodi,« je dejal in motenega moškega primerjal celo z Marcom Chapmanom, ki je pred 36 leti ustrelil Johna Lennona.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije