ZAVRNILA

Oskarji 
v znamenju bojkota

Objavljeno: 28.02.2016 17:47Posodobljeno: 28.02.2016 17:48

Chris Rock se veseli nocojšnje podelitve oskarjev, čeprav zaradi pomanjkanja temnopoltih nominirancev ne bo številnih zvezdnikov.

»Ponudili so mi vlogo gostitelja samo zato, ker jih je Ellen DeGeneres zavrnila! Zavrnila pa jih je najmanj osemkrat doslej,« je svoje letošnje poslanstvo šaljivo predstavil Chris Rock, ki bo nocoj v Los Angelesu povezoval največji dogodek v filmski industriji.

Ključen je začetek

Na odru Ameriške filmske akademije se je odlično znašel že leta 2005, zdaj pa so mu prepustili vajeti še 88. podelitve, ki pa bo vsekakor večji zalogaj, kakor bi si želel: letošnji oskarji so namreč negativno obarvani zaradi kritik o pomanjkanju temnopoltih nominirancev, številni zvezdniki bodo dogodek zato bojkotirali. Kako bo letošnja številna nesoglasja na odru komentiral sloviti komik in igralec, ni znano: »O tem se s scenaristi še nisem dokončno dogovoril. Takšne tematike so zelo občutljive in tvegane. A če jih bom vendarle omenil, jih bom šele proti koncu večera, nikakor ne na začetku. V ospredju morajo vsekakor biti filmi, naši največji dosežki.«

Spomnimo, lani je podelitev oskarjev ne tako uspešno vodil Neil Patrick Harris, leto prej pa nepozabna Ellen, ki je po Rockovem mnenju postavila nov zlati standard. Težko bo prekositi njeno delo, se strinja 51-letnik, ki srčno upa, da mu bo uspel dober začetek, preostalo bo steklo samo od sebe, je še prepričan: »Ključen je začetni monolog, nato še nekaj dobrih potez, potem si na konju. Če pa si takoj na začetku izkoplješ jamo, se zelo težko rešiš.« E. B. Chris Rock bo nocoj znova gostil oskarje. Upa na dober začetek, potem bo vse steklo samo od sebe, je prepričan.


 Upa na dober začetek, potem bo vse steklo samo od sebe, je prepričan. Izbrali so ga samo zato, ker je Ellen zavrnila povabilo, se je pošalil komik. Ellen je predlani postavila nov zlati standard podelitve.