Z VSEMI SREDSTVI

Nikar ne poskušajte! To so skrajne zvezdniške diete

Objavljeno: 25.03.2017 15:20Posodobljeno: 25.03.2017 15:22

Kultne zvezdnice prejšnjega tisočletja so se v želji, da bi ohranile vitkost, zatekale k skrajnim prijemom, ki jih vsekakor ne velja posnemati.

Leta 1940 je bilo hujšanje s trakuljo priljubljena metoda pridobivanja vitkosti. Da bi se znebila bohotnih 175 kilogramov, ki jih je pridobila že na vrhuncu kariere, je živega črva pogoltnila tudi operna pevka Maria Callas. Za hujšanje se je odločila zaradi slovitega režiserja Luchina Viscontija, ki je zagrozil, da ne bo delal z njo, če se ne bo znebila vsaj 30 kilogramov. Nenavadni projekt je uspel– po kuri s trakuljo je bila vitkejša za 40 kilogramov.

Surova jajca za Marilyn

Ni skrivnost, da je morala brezčasna lepotna ikona Marilyn Monroe za vitko postavo pošteno garati. Da bi ohranila ravno pravšnje obline, se je odrekala hrani in je za zajtrk zgolj popila kozarec mleka z vmešanimi surovimi jajci, ki so poskrbela za občutek sitosti ves dan. Za večerjo si je privoščila kuhana jetrca in zelenjavo – še posebej je oboževala korenje. Čeprav ni bila ravno zdrava, je dieta delovala: Marilyn je pri 166 centimetrih tehtala le 53 kilogramov.

Lizini zrezki s kikirikijevim maslom

Elizabeth Taylor se je nenehno borila z odvečnimi kilogrami, z leti pa je postajal ta boj vedno težji in vedno bolj skrajen. Ko je razpadel njen sedmi zakon, se je tako odločila, da bosta na njenem jedilniku le dve jedi – za zajtrk je vsak dan pojedla skuto s smetano, večerjala pa je zrezek s kikirikijevim maslom.

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.« 

 

 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja