HČERKA MU JE VSE

Ne živi samo za tenis

Objavljeno: 06.03.2016 19:55Posodobljeno: 06.03.2016 20:00

Prvorojenka Sophia mu daje novo energijo in ponuja uteho.

  • Foto: AP

Novopečeni starši ne morejo biti povsem pripravljeni na vse izzive in preizkušnje, s katerimi postreže prvorojenec, je prepričan Andy Murray, ki mu je žena Kim Sears pred tedni povila hčer. Britanski teniški as je v nedavnem intervjuju za revijo Hello! zaupal, kaj mu je zagodla mala Sophia, in vse kaže, da mu gre najslabše od rok previjanje.

»To je tako majhno bitje! Tako krhka se mi zdi, njene ročice so tako drobne, da se bojim, da jo lahko poškodujem,« je pojasnil Andy, ki zavida izkušenim in spretnim babicam, saj bi si tudi sam želel hčerko pestovati tako samozavestno in pogumno. »Kimina dobra prijateljica je po poklicu babica. Vse naredi tako neverjetno hitro! Veliko ljudi me je že opozorilo, da so otroci mnogo odpornejši in krepkejši, kot so sprva videti, a se tega preprosto še nisem privadil. Sem že mnogo mirnejši, vsekakor pa je še ne bom obrnil na glavo.« Spomnimo, Andy in dolgoletna izbranka Kim sta 7. februarja zakorakala na pot starševstva; da ne bi zamudil velikega trenutka, je teniški zvezdnik odpovedal vse medijske obveznosti po finalu avstralskega odprtega prvenstva in poletel v domovino.

»Tudi zdaj me peče vest, ko nisem z družino. Hudo mi je, ko sem ves dan zdoma, zvečer pa poslušam, kaj vse sem zamudil. Od Sophijinega rojstva se vse spreminja tako hitro,« ugotavlja Škot, ki je z dolgoletno partnerico stopil pred oltar aprila lani, ta pomembni korak pa mu je menda občutno pomagal tudi pri naporni karieri. Zakon mu prinaša srečo, zaveza izbranki mu je še okrepila čut za odgovornost, kar je zagotovo velik plus tudi za izzive na igrišču, je prepričan. »In očetovstvo bo zanesljivo vplivalo name še bolj,« je pristavil. »Sophia mi je že zdaj v tolažbo po slabem in napornem dnevu – zavedam se, da tenis ni vse v življenju in da poraz še ne pomeni konca sveta. Vsekakor pa si želim še veliko dobrih rezultatov, da bi bila hči nekoč ponosna name.« 

Povezane vsebine