KONEC LJUBEZNI?

Najbolj znani lezbijki se ločujeta?

Objavljeno: 19.06.2017 20:58Posodobljeno: 19.06.2017 21:09

Zakona Ellen DeGeneres in Portie de Rossi naj bi bilo konec.

  • Ellen in Portia v srečnejših časih

Velja za eno najbolj smešnih ljudi Amerike, ki s svojo pogovorno oddajo že več kot 15 let vnaša smeh in zabavo v življenje milijonov. A vse veselje naj bi se razblinilo, ko Ellen DeGeneres in njena žena Portia de Rossi zapreta domača vrata. Tedaj naj bi v ospredje stopili zajedljivi prepiri in izbruhi ljubosumja, pri tem pa zvezdnicama ni pomagala niti zakonska terapija. »Na vse pretege se trudita ohraniti zakon, a zdi se, da jima bo zdaj zdaj zmanjkalo tal pod nogami. Pomagala ni niti terapija, za katero sta se odločili, ko sta nazadnje zašli v vihar,« je povedal vir in dodal, da nesoglasij ne zmoreta skrivati več niti pred drugimi. Iz zasebnosti doma naj bi se spori že preselili na snemanje, po svetu hodita s povešenimi, mrkimi in nesrečnimi izrazi, z Elleninega prsta je izginil celo poročni prstan.

Bojkot s hrano

Ni prvič, da so mlini govoric zagrabili menda že precej odtujeni zaljubljenki. Prvič so govorice o težavah, ki lahko privedejo do ločitve, vzklile pred tremi leti. A če jima je tedaj še nekako uspelo premostiti nesoglasja, naj bi se zdaj znašli v slepi ulici brez vrnitve. »Dogaja se, razhajata se. Zanju ni več vrnitve in le vprašanje časa je, da to izve svet,« pravi vir in še, da je v srži njunih težav Ellenina obsedenost z nadzorom. Svojo lepo ženo naj bi namreč poskušala držati na prekratkem povodcu, v Portii pa naj bi se sčasoma rodila zamera, saj je čutila, da ji »ne pusti biti oseba, kakršna je v resnici, in je zavirala razvoj njene kariere. Mora se osvoboditi teh okovov, sicer se bo zlomila.«

Razhajata se. Le vprašanje časa je, kdaj za to izve svet.

Čeprav naj bi se znaki, da ni vse v redu, kazali tudi na njeni vse bolj koščeni postavi. »Ko se prepirata, se Portia hrane tako rekoč ne dotakne. S stresom v zakonu se spopada na edini način, ki ga pozna in ki ji daje občutek nadzora – z omejevanjem hrane in nadziranjem tega, kar vnese vase.« Kar pri prijateljih zaradi njene zgodovine z anoreksijo in bulimijo neti skrbi. Njen bojkot hrane in posledično nihanje teže naj bi skrbela tudi Ellen, a to naj je ne bi ustavilo, da ne bi še dodatno rušila njene že tako krhke samozavesti. Ellenino spogledljivo prijateljevanje z zvezdnicami zabavne industrije naj bi ob domačih prepirih še dodatno težilo de Rossijevo, prepričano, da Ellen to počne skoraj nalašč. V prepričanju, da ji bo z ljubosumjem zbila samozavest in jo tako obdržala v življenju.

Darila in terapija

Če sta prva leta živeli v sožitju, naj bi njuno idilo zdaj že nekaj časa pretresali Ellenina dominantna narava in Portijine negotovosti. To je prva poskušala razrešiti s kupovanjem razkošnih daril, druga s terapijo. A to ni zajezilo vse večjih zakonskih težav, tako da naj bi bil razglas ločitve le vprašanje precej kratkega časa. S tem pa se obetajo nove, tokrat z denarjem povezane tegobe. Kajti četudi se šepeče, da naj bi Ellenino menda 360 milijonov vredno premoženje ščitila predporočna pogodba, naj bi bilo v tej več lukenj kot v siru. »Portia bo hotela polovico pogače,« pravijo, na roko pa ji bo šla tudi ženina želja, kar nuja, da ohrani svoj sloves živahne, zadovoljne osebe. »Odvetniki se bodo za Ellen sicer borili kot volkovi, a ta ne bo želela, da pridejo podrobnosti iz njunega življenja in ločitve v javnost. Pred svetom noče prati umazanega perila. Obožujejo jo namreč milijoni, zato ne želi, da izvedo, kakšna je v zasebnosti. Storila bo vse, da njena zasebnost ostane zasebna in da se ne bo znašla v kakšni knjigi. Če bo Portia pravilno odigrala igro, ji bo Ellen plačala za molk, kolikor bo hotela.«

Je njuna večnost dolga le 13 let? 

Njuna ljubezen se je začela z razpadom drugih. Ko je leta 2004 po vodi splavala komičarkina ljubezen z Alexandro Hedison, si je podobno lizala srčne rane ob razpadu prve istospolne romance s Francesco Gregorini, ki je sledila razkroju zakona s filmskim ustvarjalcem Melom Metcalfom, tudi Portia. In če se je spočetka morda zdelo, da sta si bili razočaranki v ljubezni zgolj v uteho, sta resničnost čustev dokazali štiri leta pozneje, ko sta si avgusta 2008 izmenjali zaobljube večnosti. Ki pa bo – če je v govoricah kaj resnice – precej kratka. 

 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja