BESNA

Melissa bi odpravila stereotipe

Objavljeno: 24.03.2016 21:23Posodobljeno: 24.03.2016 21:24

Igralka benti nad nezdravimi standardi suhljatih postav.

Čas je, da določimo nova pravila: revolucionarno razpoložena Melissa McCarthy je besna zaradi hollywoodskih stereotipov, ki ženske omalovažujejo in slab vpliv nezadržno širijo po vsem svetu.

Igralka in mati dveh hčera je prepričana, da so za veliko zla na svetu krivi prav predsodki. Njeni hčerki Georgette in Vivian se morata zato naučiti ceniti ljudi v svoji okolici in jih sprejemati takšne, kakršni so, je nekaj vzgojnih načel razodela 45-letnica, ki je bila zaradi čezmerne teže tudi sama pogosto tarča neprijaznih kritik, celo blatenja. »Naj me raje kdo udari z vso silo, kakor da bi prizadel katero od mojih hčera. Številna dekleta v ZDA se počutijo manjvredna zaradi suhljatih postav približno petih odstotkov Američank. In ti občutki manjvrednosti ali nepripadnosti se začnejo razvijati že v najmlajših letih,« opozarja Melissa, ki je srečno poročena z igralcem Benom Falconom. Sama je sicer odpravila večino odvečnih kilogramov, a ne zaradi videza in osrečevanja drugih, temveč boljšega počutja: »Dokler smo srečni in zdravi, je povsem vseeno, kakšno postavo imamo. Največja napaka je, ko se primerjamo in ocenjujemo. Mar bi se res tako neznansko dolgočasili, če bi prenehali in se sprijaznili, da se ljudje razlikujemo, a to še ne pomeni, da je kdo manj vreden?!«

Za predsodke so prepogosto krivi modni oblikovalci, ki kreacije prilagajajo najvitkejšim, včasih tudi nezdravo suhim, ocenjuje Melissa, ki je zato začela tudi sama ustvarjati udobna, a elegantna oblačila, vendar v nasprotju z drugimi v tej dobičkonosni industriji ponuja vse velikosti. »Če se človek počuti dobro v svoji koži in svoji obleki, bo do sveta prijaznejši. In svet do njega. Sreča in zadovoljstvo se tako le seštevata, in na koncu smo zmagovalci vsi,« je prepričana Melissa.