JUNAK

Igralec ga je rešil iz gorečega avta

Objavljeno: 23.01.2016 17:15Posodobljeno: 23.01.2016 17:15

Jamie Foxx stekel na pomoč 32-letniku, ki je pred njegovim domom zletel s ceste.

  • Srečanje z očetom ponesrečenca je zvezdniku pošteno ogrelo srce

Batman. Spiderman. Superman. Junaki, ki so svoj čas in posebne spretnosti posvetili temu, da družbo varujejo pred vedno prisotnimi silami zla in kriminalom, hkrati pa poosebljajo družbene vrednote, ki občasno izginjajo. A medtem ko so superjunaki v prvi vrsti plod domišljije, si je preobleko junaka zdaj nadel tudi moški iz mesa in krvi. Igralec Jamie Foxx. Toda tokrat ne zavoljo svoje umetnosti, ampak kar v resničnem življenju. »Ima brata in dve sestri. Če ne bi bilo Jamieja, bi ostali brez enega brata,« je dejal Brad Kyle, čigar sina je zvezdnik potegnil iz gorečega avtomobila in mu rešil življenje.

Nisem junak!

Večer se je začel kot vsak drug. Foxx je posedal v svojem domu, ko je zaslišal grozovit trušč. Skozi okno je videl ognjene zublje, ki so počasi požirali na streho obrnjen avtomobil. »Slišal je hrup in človeške krike. Odlašal ni niti za sekundo, temveč je stekel ven, proti avtomobilu, na pomoč. Vmes je zavrtel še telefonsko številko reševalcev. Uspelo mu je zagrabiti ponesrečenca in ga iz gorečega vozila zvleči na varno,« je povedal zvezdnikov predstavnik. Mediji so oskarjevca že začeli slaviti kot junaka, ob čemer pa Jamie le skromno sklanja glavo. »Nisem junak. Vedel sem le, da moram nekaj storiti, in na srečo vseh se je to dobro izšlo,« je dejal Jamie, ki pa mu je srečanje z očetom ponesrečenca nato pošteno ogrelo srce. »Srečal sem se z njegovim očetom. In edino, kar šteje, kar je pomembno, je, da je bilo rešeno življenje. Rešen je bil nekogaršnji brat, nekogaršnji sin. Junakov ni, so le srečni očetje,« je tvitnil igralec, čeprav mu je občudujoči pogled hčerke Corinne verjetno tudi dobro del. »Neverjetno. Nad tem moškim so resnično bdeli angeli varuhi, saj se je znašel v položaju na življenje ali smrt,« je dejala mladenka.

Foxx kot angel varuh

Brett Kyle, star 32 let, danes leži v bolnišnični postelji. Dobil je poškodbe glave, prsnega koša, vratu in pasu. Od njegovega avtomobila je ostal le zverižen in zažgan kup pločevine. Nad glavo mu visi obtožba prehitre vožnje v vinjenem stanju. A se vseeno lahko prišteva med rojene pod srečno zvezdo. Ko je po policijskih izsledkih malce vinjen skozi noč prehitro drvel po spolzki cesti, je namreč nenadoma izgubil nadzor nad vozilom, to je poletelo s ceste in se skoraj kot v akcijskem filmu nekajkrat zavrtelo in prekotalilo, nato pa pristalo na strehi, takrat so ga zajeli plameni. Poškodovan in prepasan z varnostnim pasom je bil ujet v goreč kup pločevine, iz katere se ni mogel izvleči. A je imel srečo v nesreči, saj se mu je katastrofa primerila tik pred zvezdnikovim domom, ki pa ob grozljivem prizoru ni posedal križem rok, temveč je, kot bi mu gorelo pod nogami, stekel na pomoč. Čeprav sta bili potrebni moč in iznajdljivost dveh, da sta Bretta izvlekla na varno. Moč Foxxa in Christiana, še ene priče. »Splezal sem čim bliže k njemu, da bi dosegel sponko na varnostnem pasu, a ni bilo mogoče. Zato sem pograbil škarje, vmes pa Brettu govoril, da ga bom spravil na varno, a naj mi pomaga, kolikor lahko, saj ga nočem pustiti tu. Pas sem prestrigel ravno v trenutku, ko so plameni začeli prihajati v notranjost. S Christianom sva ga zgrabila in začela vleči stran. Nekaj sekund pozneje, vsi smo bili že na varnem, kakšnih 10 metrov stran, je vse eksplodiralo,« je Foxx podoživljal ponedeljkovo ognjeno dogodivščino. Že kakšno minuto pozneje so na prizorišče pridrveli reševalci in policija. »Avto je bil že ves v ognju. Žrtev smo v bolnišnico prepeljali zaradi opeklin,« pravi policijski načelnik Mike Lindbery in pridaja, da sta oba očividca pokazala »neizmeren pogum. Dandanes je namreč redko, da je kdo pripravljen skočiti v goreče vozilo, da bi pomagal sočloveku. Eden izmed očividcev je zagrabil reševalno orodje, drugi pa je lahko razbil okno, prerezal varovalni pas in izvlekel voznika.«