ZALJUBLJEN

Ian Thorpe si je našel ljubimca

Objavljeno: 27.02.2016 10:16Posodobljeno: 27.02.2016 10:18

Prvič od javnega priznanja homoseksualnosti plavalec v odkriti ljubezenski zvezi.

  • S sedem let mlajšim izbrancem Ryanom je srečen, a prijatelje skrbi njegova naivnost

Minilo je leto in pol, odkar je petkratni dobitnik olimpijskega odličja nehal živeti v samozanikanju ter svetu glasno, kar pred televizijskimi kamerami, priznal istospolno usmerjenost. A čeprav je s tem Ianu Thorpu z ramen odpadlo težko breme, se v ljubezenskih vodah, ki jih je začel odkrivati povsem na novo, ni znašel najbolje. »Zmenki so precej bolj zapleteni in naporni, kot sem mislil. Za samske vlada zunaj popolna zmeda, kaos!« je lani priznal plavalni as, ki se mu v iskanju partnerja ni in ni nasmehnila sreča. Kajti čeprav so ga mediji romantično sicer povezali s pevcem Rickyjem Martinom in učiteljem Josephom Paynom, so bile to zgolj prazne govorice. Zdaj pa je čakanje na princa očitno končano, saj je Avstralec našel srečo v objemu manekena in študenta prava, sedem let mlajšega Ryana Channinga.

Biti mora normalen in živeti v Avstraliji. To sta bili edini zahtevi, od katerih Thorpe pri iskanju partnerja ni želel odstopiti. In katerima 26-letni Ryan iz avstralskega Pertha očitno ustreza. Čeprav je češnja na vrhu smetane verjetno tudi skupna strast do vode, saj je Ryan kot reševalec iz vode eden izmed prostovoljcev v deskarskem klubu. »Njuno razmerje je še zelo sveže, a očitno je, da sta čisto zacopana drug v drugega,« je o romanci, ki naj bi trajala nekaj tednov, dejal vir. »Skoraj neločljiva sta. Skupaj hodita ven, spoznavata prijatelje drug drugega. Preprosto srečna sta.« Čeprav je sreča pregovorno precej opoteča, zaradi česar plavalčeve prijatelje kljub njegovi trenutni vznesenosti ob mladi ljubezni malce skrbi za njegovo dobro.

Četudi jih šteje komaj 33, si je v plavalnih krogih že pred leti prislužil status legende. A hkrati je, čeprav jih šteje že 33, v ljubezenskih vodah povsem neizkušen, bolj naiven, kot bi bilo zanj morda dobro. Tako pravijo njegovi zaskrbljeni prijatelji, ki jih malce teži, da bi ga izjalovljena zveza z Ryanom znala vnovič pahniti v brezno depresije, s katero se je boril dobršen del mladosti. Še zlasti ker bi bilo njegovo zlomljeno srce na naslovnicah večine časopisov. »Thorpie je precej naiven, gejevska scena v Sydneyju pa nikakor ni za strahopetce in naivneže. Sicer je dovolj star, da sam sprejema odločitve, pa tudi podpiramo ga v vsem. Žal pa ga verjetno marsikdo vidi zgolj kot trofejo,« je šepnil športnikov prijatelj in pridal, da je trenutno izjemno srečen, kar je edino pomembno. »Lahko le upamo, da sta z Ryanom na isti valovni dolžini in da oba dobita iz razmerja to, kar želita.« 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije