NOVA KNJIGA

Harry Potter se vrača

Objavljeno: 13.02.2016 20:25Posodobljeno: 13.02.2016 20:25

Vendarle bo napisala novo knjigo, je naznanila Rowlingova.

Čeprav je zatrjevala, da se je od velikega čarodeja poslovila, je ubrala drugačno pot. Pisateljica J. K. Rowling je navdušila oboževalce z naznanilom, da se obeta nova knjiga o Harryju Potterju!

Devet let po zadnjem romanu (Harry Potter in svetinje smrti) prihaja na police Harry Potter And The Cursed Child, ki bo izšel 31. julija, prav takrat bo tudi premiera istoimenske gledališke igre. Knjiga, pojasnjuje Rowlingova, bo hkrati scenarij za predstavo, prvo uradno odrsko izvedbo zgodovinske uspešnice. Na ta dan, kot oboževalci znamenitega čarodeja dobro vedo, je tudi rojstni dan glavnega junaka priljubljenih prigod, kakšne dogodivščine čakajo Harryja, zdaj zaposlenega na ministrstvu za čarovnije, Rona in Hermiono tokrat, še ni znano. Svetinje smrti se končajo z odraslim Potterjem, ki svoje otroke pospremi na Bradavičarko, slovito šolo, pomembno vlogo v nadaljevanju zgodbe pa bo igral prav sin Albus Severus.

Zdaj pa sledi najpomembnejša novica: igre v dveh delih ni spisala sama Rowlingova, njene zamisli sta namreč dramsko povezala scenarist Jack Thorne in režiser John Tiffany. V glavnih vlogah se bodo preizkusili Jamie Parker kot Harry, Noma Dumezweni kot Hermiona, Paul Thornley pa kot Ron. Predstava bo na odru londonskega gledališča Palace Theatre navduševala vse do 2017., ko bo Harry Potter proslavil 20. obletnico prve knjige, Harry Potter in kamen modrosti. Rowlingova za prihodnje leto pripravlja kopico zgodbic, iger in poučnih vsebin, povezanih s Potterjevo druščino, na velika platna pa že konec tega leta prihaja prvi del trilogije Fantastic Beasts and Where to Find Them (Fantastične zveri in kje jih najdemo) v režiji Davida Yatesa. Dogajanje izhaja iz slovitega učbenika z Bradavičarke, glavno vlogo pa bo odigral oskarjevec Eddie Redmayne.