ZADNJE SLOVO

FOTO in VIDEO: Celine Dion jokala nad krsto, njen sin ganil zbrane

Objavljeno: 23.01.2016 11:53Posodobljeno: 23.01.2016 11:55

V katedrali Notre-Dame so se zbrani še zadnjič poslovili od Reneja Angelila.

V Montrealu je v petek potekala pogrebna slovesnost, na kateri se je množica poslovila od Reneja Angelila, moža pevske zvezdnice Celine Dion.

V katedrali Notre-Dame, kjer sta si zakonca večno zvestobo obljubila pred 21 leti, in v njeni okolici se je zbralo na tisoče ljudi. Pogreb so predvajali tudi prek spleta, tako da so ga lahko spremljali oboževalci po vsem svetu. Renejeva dolgoletna ljubezen Celine je bila ob njegovi krsti že v četrtek, ob tem pa je našla čas tudi za svoje oboževalce.

Sin pripravil ganljiv govor

V petek se je od moža in menedžerja, ki je zaslužen za njeno slavo, poslovila skupaj z njunimi tremi sinovi. Dvojčka je držala za roki, ko je vstopila v katedralo. Večkrat si je morala obrisati solze, prisotne pa je ganil tudi njun sin Rene-Charles, ki je očetu pripravil govor. Povedal je, da mu je oče pustil dovolj spominov, ki jih bo zdaj delil s svojima petletnima bratoma in poskrbel, da jima bo predal vse, kar ga je oče naučil. »Težko te bo nadomestiti, a ob tvoji pomoči nam bo uspelo,« je povedal.

Angelil je 14. januarja na domu v Las Vegasu umrl zaradi raka na grlu. Star je bil 73 let, čez nekaj dni pa je za rakom umrl tudi brat Celine Dion, ki naj bi se na odre vrnila 23. februarja. »Razumem, da je bila moja kariera na neki način njegova mojstrovina, njegova pesem, njegova simfonija,« je v zvezi s tem zapisala v posebnem sporočilu, češ da bo nadaljevala zaradi njega, čeprav brez njega.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije