NI PRVA DAMA

FOTO: To pa je teorija zarote: ima Melania dvojnico?

Objavljeno: 21.10.2017 08:22Posodobljeno: 21.10.2017 08:43

Nekateri so prepričani, da prva dama ZDA v resnici ni prva dama.

  • Sevničanka je spet na tapeti
  • Eden glavnih dokazov, da Melania ni Melania, naj bi bil nos, ki je pri domnevno lažni Melanii menda drugačen
  • Zakaj je Trump poudaril, da je Melania z njim, če so jo pa lahko vsi dobro videli?
  • Teorija zarote je spodbodla tudi spletne šaljivce

Komaj se je polegel prah po namigovanju, da v zakonu ameriškega prvega para Trump nekaj ni v redu, že je tu nova afera, povezana s slavno Sevničanko, prvo damo Amerike Melanio. Na družabnem omrežju twitter se je kot ogenj razširila govorica, da Melania, ki jo v zadnjem času lahko videvamo poleg predsednika Donalda, sploh ni Melania, ampak njena dvojnica. Trditev, ki so jo z veseljem pograbili ljubitelji teorij zarote, je objavil Joe Vargas, na twitterju podpisan z imenom BuyLegalMeds. Pod nedavni posnetek prvega para ZDA je prepričano zapisal: »To ni Melania. Pomisliti, da bodo šli tako daleč in nas bodo poskušali prepričati, da je tole na televiziji ona, je noro. Zanima me, kaj drugega je še laž.«

Takoj se je usula vrsta komentarjev. Oglašali so se šaljivci, srboriteži in Trumpovi podporniki, ki so iskali dokaze, da je zapisana trditev lažna oziroma resnična, ter poleg objavljali različne posnetke in fotografije zakoncev Trump.

Sporni posnetek, na katerem ženska, ki spremlja ameriškega predsednika, naj ne bi bila Melania, ampak ženska, popolnoma podobna njej, so objavili na televiziji CNN, kot zdaj ugotavljajo strokovnjaki, pa je bil najverjetneje posnet skozi steklo in v deževnem vremenu. Najbolj sumljiv naj njem je menda nos, ki, so prepričani nekateri, niti od daleč ni podoben Melanijinemu.

Sporni posnetek

No, izdajalski naj bi bil tudi posnetek, ki ga je na facebooku objavil Andrea Wagner Barton in ki so ga delili več kot 100.000-krat. Na njem Trump daje izjavo medijem o orkanu v Portoriku, Melania pa nosi velika sončna očala, stoji za možem in prikimava. Čeprav tako rekoč ni možnosti, da je fotografi in snemalci ne bi ujeli v kader, pa Trump novinarjem med drugim reče: »Moja žena Melania, ki je tule z mano.«

Zakaj bi poudarjal, da je žena z njim, če pa je to več kot očitno? Privrženci teorij zarote ne dvomijo, da zato, ker je z njim dvojnica, ne pa prava Melania. Seveda ni izključeno, so prepričani nekateri, da je hotel Trump, ki ni navdušen nad svobodo družabnih medijev, sam sprožiti govorice o lažni ženi, da bi jih nato lahko zanikal.
Večina spletnih uporabnikov pa se ob nenavadni novici predvsem dobro zabava, kot denimo Patrick Monahan, ki je malce predelano trditev Joeja Vargasa objavil ob montaži fotografije Donalda Trumpa z lutko. 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja