TRAGIČNO

Eminem svakinji obrnil hrbet, našli so jo mrtvo

Objavljeno: 28.01.2016 09:36Posodobljeno: 28.01.2016 09:36

Zaradi prevelikega odmerka heroina umrla svakinja popularnega raperja.

  • Mladost je preživel pod isto streho z Dawn in Kim

Dobro pozna pasti zasvojenosti in nemoč, ki jo občutiš, ko se želiš izvleči iz primeža omamnih substanc. Iz prve roke, saj so mu zaradi goltanja tablet na recept začeli odpovedovati organi. Ko je bil povsem na dnu, je pogoltnil celo 60 tablet valiuma in 30 vicodinov na dan. Pa tudi iz druge roke, saj je le nemočno opazoval svojo mamo, podobno zasvojeno s tabletami na recept in alkoholom. A kljub temu je Eminem, ko se je nanj po pomoč pri spopadanju z zasvojenostjo obrnila njegova svakinja Dawn Scott, menda zgolj odložil telefonsko slušalko in zavrnil njeno prošnjo po pomoči. To se je zgodilo pred le štirimi meseci, zdaj pa so Scottovo našli mrtvo. Zaradi prevelikega odmerka heroina in le streljaj od hiše, v kateri sta Dawn in njena sestra dvojčica Kim, pozneje zvezdnikova žena, preživeli pozno otroštvo in najstništvo pod streho Eminemove matere.

Zvezdnik ji je prepovedal stike s hčerko

Nekdaj so si bili neizmerno blizu. Dawn, Kim in Eminem, tedaj sicer še znan po rojstnem imenu Marshall Bruce Mathers III, so bili skoraj kot triperesna deteljica. Skupaj so hodili v šolo. Dvojčici, ki sta pobegnili od doma, sta že pri 13 letih začeli živeti pri Eminemovi družini. Vezi so se še bolj prepletle, saj se je zvezdnik dve leti pozneje, ko jih je štel 17, zapletel še v romanco s Kim, kar ju je desetletje pozneje, leta 1999, privedlo do oltarja. Tedaj so tudi na papirju postali družina, čeprav sta zaljubljenca še iz šolskih klopi tri leta pozneje zagnala ločitveno kolesje. Tudi vnovični sprehod pred oltar leta 2006 se je po le treh mesecih zakonske sreče izjalovil. Toda povezujeta ju njuna hčerka Hailie in Dawnina hčerka Alaina, ki jo je Eminem posvojil. »Skrbništvo nad Alaino sem prepisala nanj, saj sva se dogovorila, da jo bom lahko obiskovala od koncih tedna. A na koncu mi Marshall tega ni dovolil,« je nedavno izdala Dawn, ki je pred dvema letoma – tedaj so bile njene vezi s sestro in svakom očitno že povsem razkrojene – pristala na cesti. Spala je na ulicah, za smetnjaki, občasno na kavču prijateljev in zabredla v svet drog. »Drogirala se je z vsem, kar ji je prišlo pod roke. Heroin, kokain, kar koli v obliki tablete. Te je goltala kot bombončke,« je povedal Les Martin, s katerim je bila Dawn pretekla štiri leta v majavem razmerju z neštetimi prekinitvami.

Klici na pomoč vselej naleteli na gluha ušesa

V brezizhodni stiski se obrneš na družino. Ta ti ne bo obrnila hrbta, tudi če tedaj z njo nisi v najtoplejših odnosih. To je očitno verjela vsaj Scottova, ki je že minulo poletje prijela telefon in poklicala sestro dvojčico. »Povedala sem ji, da nimam kam iti. Da nimam strehe nad glavo. A dejala mi je le, da to ni njena težava in naj jo neham gnjaviti. Nato je odložila slušalko,« je takrat skrušeno dejala Dawn, ki pa vendar ni odnehala. Vnovič je navezala stik s sestro, in tudi z Eminemom, ter ju prosila za pomoč. Hotela se je otresti drog. »Imam svaka, težkega več milijonov, in sestro, ki ji tudi nič ne manjka v življenju. A mi vseeno nista hotela pomagati! To je izdaja. Družina smo že odkar jih je on štel 15, midve pa 13,« je dejala Dawn, ki pa ni bila edina, ki se je na zvezdnika in njegovo nekdanjo ženo obrnila s prošnjo. V Dawninem imenu je pomoč poskušal namreč izprositi tudi Les, podobno brez uspeha. »Na vse pretege sem se trudil, da bi ji rešil življenje. Večkrat sem se pogovarjal s Kim, ali to vsaj poskušal, ker to nikakor ni bil pogovor, ki ga je želela imeti. Dawn je pustila na cedilu. To me je tako razjarilo, da sem Kim celo jezno pobaral, ali ima morda na sestrino življenje sklenjeno večmilijonsko zavarovalno polico!«

Vse prošnje so naletele na gluha ušesa, zdaj pa je za pomoč prepozno –19. januarja so njeno truplo namreč našli v prikoličarskem naselju. »Očitno je vzela prevelik odmerek heroina, a na izvide toksikološkega testa še čakamo,« so dejali predstavniki michiganske policije.