DEDIŠČINA

Bowie poskrbel tudi za sinovo varuško

Objavljeno: 01.02.2016 17:35Posodobljeno: 01.02.2016 17:36

Več kot polovico imetja je zapustil ženi Iman, preostalo otrokoma.

V javnost so prišli podatki o tem, kako je nedavno umrli zvezdnik David Bowie razdelil svoje premoženje. Približno polovico od 93 milijonov evrov in stanovanje na Manhattnu je namenil ženi Iman. 
Bowie je 8. januarja dopolnil 69 let in istočasno izdal svoj zadnji album Blackstar, umrl je le dva dneva zatem, 10. januarja, in to po 18 mesecev trajajoči bitki z rakom. Slovo ikone je močno pretreslo svetovno javnost in še enkrat razkrilo Davidovo izjemno priljubljenost.

Po poročanju britanskih medijev je bila oporoka kultnega glasbenika s pravim imenom David Robert Jones dolga 20 strani in podpisana 25. avgusta 2004. V njej je zapisal, da bo Iman dobivala štirikrat na leto nakazila iz svojega deleža, za kar bosta poskrbela odvetnika. Iman je danes stara 60 let, poročena pa sta bila 23 let. Ob tem lahko kadar koli zahteva več denarja, če bo imela težave z zdravjem, če bi ga rada namenila v izobraževanje ali za vzdrževanje. 
Večino preostalega denarja si bosta razdelila njegova 15-letna hčerka Alexandria Lexi Zahra Jones in 44-letni sin Duncan Jones, ki ga ima z prvo ženo Angie Bowie. Duncan Jones je uveljavljen in uspešen filmar. Na njegov račun bodo nakazali 23 milijonov evrov, medtem ko bo Lexi na svoj kos morala počakati, dokler ne napolni 25 let. Poleg tega bo podedovala bivališče v newyorški četrti Ulster County.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

 

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.