GRAJSKI KVINTET

VIDEO: Prepoznate mladeniča s slike? Danes je naš ponos

Objavljeno: 18.02.2016 19:22Posodobljeno: 18.02.2016 20:51

Grajski kvintet se pripravlja na snemanje televizijske oddaje Moč glasbe nas združuje, ki bo 25. marca v Lenartu.

Grajski kvintet sestavlja šest mladih glasbenikov iz okolice Škofje Loke in Kamnika. Poleg Andreja, Simona, Žige, Gašperja in Davida imajo v svoji sredi tudi pevko Veroniko Šmid, ki je sestrična našega skakalnega asa Petra Prevca, ta v tej sezoni zares blesti. Grajski kvintet deluje od konca leta 2012, lani pa so bili na festivalu v Števerjanu nagrajeni kot najboljši debitanti za skladbo z naslovom Ko je ljubezen mlada. Prejeli so tudi zlato priznanje in nagrado za najboljši aranžma za pesem Ponosni na pesem, ki so jo izvedli na festivalu Loborfest na Hrvaškem.

Kot so nam zaupali, pridno snemajo skladbe za njihov prvi album, med katerimi je trenutno znova zelo aktualna viža, ki so jo posvetili Petru Prevcu, z naslovom Dajmo, Peter (glasbo in besedilo zanje je ustvaril Janez Triler, aranžma pa dodal Martin Juhart). Kdo ve, morda bo postala nova navijaška himna?

Grajci se pripravljajo tudi na koncertno snemanje televizijske oddaje Moč glasbe nas združuje, ki bo 25. marca v športni dvorani v Lenartu. In kdo ve, morda se bodo tam pojavili celo s Petrom Prevcem, glede na to, da bo ta že končal uspešno sezono.