NI BILA ZADNJA

Pripravite se na Noč Modrijanov

Objavljeno: 13.01.2018 17:22Posodobljeno: 13.01.2018 17:24

Modrijani so konec leta skupaj s čestitko in novoletnimi željami napovedali, da letos Noč Modrijanov spet bo. Torej predlanska le ni bila zadnja, čeprav se je o tem veliko govorilo. Mi smo veseli.

  • Modrijani bodo verjetno tudi letos do zadnjega molčali, kdo vse bo nastopil na Noči Modrijanov
  • Poskočni muzikanti so bili decembra v deželi kengurujev, v Avstraliji
  • Iskrene čestitke!

Minulo leto so mnogi pogrešali Noč Modrijanov in tudi nekatere druge koncerte. Razen ansambla Biseri, ki je v Pivki organiziral koncerta z naslovom Štirje letni časi in gostil številne glasbene goste, drugih večjih in odmevnejših koncertov, ki smo jih bili vajeni v preteklih letih, ni bilo. Pogrešali smo koncert Poskočni na poskočne, ki so ga organizirali Poskočni muzikanti v Slovenski Bistrici, pa tudi večera Ognjeni med vami, ki so ga pripravljali Ognjeni muzikanti, ni bilo. No, slednjega fantje zato niso pripravili, ker so za letošnjo jesen napovedali slovo.

Letos pa torej vsaj noč Modrijanov zagotovo spet bo, le da fantje za zdaj še ne želijo razkriti, kje in kdaj se bo zgodila. A obljubljajo, da bodo točen termin in lokacijo kmalu razkrili. Do takrat bodo na TV Slovenija vse do konca januarja ob petkih zvečer predvajali posnetke z minulih dveh noči. Ob posnetkih bodo lahko spomine obujali tudi tisti gledalci, ki jim je bilo dano ta spektakel doživeti v živo.

Poskočni muzikanti pa imajo tudi kar nekaj opravičljivih razlogov, zakaj jim lani ni uspelo organizirati lastnega koncerta. Med tednom so tudi to sezono polno zaposleni s snemanji oddaje Slovenski pozdrav v Begunjah v Avsenikovi gostilni Pri Jožovcu, kjer so tako imenovani hišni bend, ki spremlja vse nastopajoče družine. Takoj po koncu prvega dela sezone, konec novembra, so se odpravili na turnejo po Avstraliji, ki je trajala skoraj mesec dni. Tja so odpotovali na povabilo slovenskega društva v Sydneyju, obiskali pa so tudi Gold Coast, Melbourne in Perth in imeli tam skupaj sedem koncertov. V Avstraliji namreč še vedno živijo številni Slovenci, ki jim to, da pride v njihovo deželo nastopat kakšen slovenski glasbenik oziroma ansambel, veliko pomeni, saj zdomci ob slovenskih pesmih predvsem podoživljajo svojo mladost in obujajo spomine na leta, ki so jih preživeli v domovini. Niso pa bili samo na odrih in si ogledovali znamenitosti, pač pa so bili gostje tudi na nekaterih tamkajšnjih radijskih postajah. No, Poskočni so se medtem seveda že vrnili in se že posvečajo novim izzivom. Dejan Krajnc, poznan po svoji štrleči ekstravagantni pričeski, se je na primer letos pridružil jutranji ekipi Radia Celje, kjer z Evo Popovič skupaj prebujata poslušalce.

Sicer pa je januar mesec, ko si tudi glasbeniki nekoliko oddahnejo po napornem decembru. Ali pa si vzamejo več časa zase in svoja praznovanja. Eni takih so člani skupine Čuki, ki so do pred kratkim vsi praznovali rojstne dneve januarja. Odkar je lani njihovega Vinka Cankarja nadomestil nov član Miha, se jim je enotnost nekoliko skazila, saj Miha praznuje rojstni dan sredi poletja, natančneje 21. avgusta. Jože Potrebuješ, Matjaž Končan in Jernej Tozon pa so vsi vodnarji. Še prav poseben pa bo letošnji januar za njihovega Jožeta, saj bo 20. januarja praznoval abrahama, na kar se pripravlja že kar nekaj časa. Čuki so letos na sceni že 30 let. Matjaž, ki bo praznoval 26., in Jernej, ki ima rojstni dan 27. januarja, sicer ne bosta imela okroglih obletnic, a je Jože kljub temu našel tudi zanje dovolj okroglih razlogov za praznovanje. Matjaž je namreč član skupine Čuki že okroglih 20 let, Jernej pa deset. Ja, sami jubileji torej, zaradi katerih bo nedvomno še zelo veselo.

Jožetov abraham

Letošnji januar bo poseben za ustanovitelja in vodjo skupine Čuki Jožeta Potrebuješa. Njegovi Čuki so na sceni tri desetletja, sam pa bo 20. januarja praznoval abrahama. Z letnico se sicer ne obremenjuje preveč, a je tudi ne ignorira, temveč je ponosen na prehojeno pot.
 

 

»Preberite več v Suzy, novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite brezplačno številko 080 11 99.«

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja