MEH NA MAH

Plus in Prisrčniki novi na sceni

Objavljeno: 13.08.2017 17:56Posodobljeno: 13.08.2017 17:57

Na narodno-zabavni sceni je tudi letos nekaj novih, mladih ansamblov, ki pa jih že videvamo tudi na festivalih. Nekateri izmed njih so člani ansamblov Plus in Prisrčniki. Oboji so se nedavno prvič javno predstavili na števerjanskem festivalu, čez teden dni pa se bodo udeležili še festivala Graška Gora poje in igra.

Priložnosti za to, da se mladi ansambli predstavijo občinstvu, je letos več kot dovolj. Eden od teh je tudi štajersko-gorenjsko-prleška zasedba, ki se je poimenovala ansambel Prisrčniki. Fantje in dekle – trobentar Mihael Taužič, klarinetist in saksofonist Denis Zamuda, pevka Tina Poljanšek, harmonikar Žan Stres, kitarist Tomaž Marko in basist Nejc Težak so dejansko združili moči šele pred kratkim, torej so letnik 2017, če se malce pošalimo. A so svoje delo zastavili tako resno, da so se julija že udeležili 47. festivala v Števerjanu in se jim je tam uspelo uvrstiti tudi v finale. »Glasba nas res zelo osrečuje in povezuje na odru in pod njim. V Števerjanu smo se, poleg skladbe iz zakladnice, predstavili še z avtorsko Če hočeš me dobit, za katero je tako melodijo in besedilo kot celoten aranžma napisala Vera Šolinc,« nam je zaupal Mihael Taužič. Zdaj pa se fantje in dekle že pripravljajo na festival na Graški Gori, kjer se bodo predstavili že z drugo avtorsko skladbo Muzika domača, pod katero se je prav tako podpisala Vera Šolinc. Prvi vtis so torej Prisrčniki, ki so kvintet, že naredili, kot pravijo, pa se želijo povzpeti na sam vrh narodno-zabavne glasbe pri nas.

Na Graški Gori pa se bodo po Števerjanu predstavili tudi člani ansambla Plus, ki so na sceni dve leti. Andrej Lapornik, David Brajer, Klemen Jazbec, Stanislav Režen in Jernej Volavšek prihajajo iz okolice Laškega, Sevnice in Šentjurja, ime pa so izbrali v znanem lokalu Plus minus, ko so ob pijači ravno razmišljali, katero ime bi se jim podalo. V Števerjanu so bili debitanti, a se jim je uspelo s Slakovim valčkom Pij, godec z mano ter avtorsko polko Hodim po vasi, ki jo je ustvaril njihov harmonikar Klemen Jazbec, uvrstiti v finale, zato zdaj že nestrpno čakajo tudi na Graško Goro. Prvo poko z naslovom Rdeča šminka pa je ustvaril Andrej Lapornik, ki je tudi vodja ansambla. Kot pravi, je vsak festival zanje posebno doživetje, v zraku pa je čutiti posebno energijo, nekakšen adrenalin, preden stopijo na oder. »Že uvrstitev v finale na števerjanskem festivalu pa je za nas potrditev, da smo na pravi poti in se bomo trudili še naprej,« pravi Andrej v imenu fantov. 

»Preberite več v Suzy, naši novi tabloidni reviji Slovenskih novic, ki izide vsak petek. Najdete jo v bližnji trafiki, še bolje pa bo, če se nanjo naročite in jo boste dobili v svoj nabiralnik. Pišite nam na narocnine@delo.si oziroma pokličite na brezplačno številko 080 11 99.«

 

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja