NOV ANSAMBEL

Oddal je srce in ustanovil trio

Objavljeno: 28.01.2016 19:11Posodobljeno: 28.01.2016 19:12

D'Bojanc trio se imenuje nov ansambel, ki ga je ustanovil Dejan Bojanec, nekdanji član Turbo Angels in ansambla Štrajk.

Dolenjci so bogatejši za še en ansambel. Ustanovil ga je Dejan Bojanec, ki se je igranja diatonične harmonike učil pri samih priznanih dolenjskih harmonikarjih Antonu Špringarju, Francu Potočarju, Petru Finku, Tomažu Primcu in Tomažu Kastelicu, obiskoval pa je tudi ure klavirja in akustične kitare, glasbene teorije ter solo petja. Že pri štirinajstih je začel nastopati v narodno-zabavnem ansamblu Rožmarin, ki se je pozneje preimenoval v Ansambel Spomin, s prihodom novih članov pa je nastal Ansambel Novi spomini. Leta 2005 je nastopal v bitki talentov v oddaji Spet doma pri Mariu in v finalu zasedel tretje mesto. Najbolj prepoznaven pa je postal, ko se je leta 2006 pridružil turbo folk skupini Turbo Angels in v družbi Aleša Vovka - Raaya, Marjetke in Maše Medik prekrižaril Slovenijo, Nemčijo, Poljsko in države nekdanje Jugoslavije.

Meh je raztegoval tudi v ansamblu Štrajk, ki ga je ustanovila Darja Gajšek, voditeljica oddaje Slovenski pozdrav. Ni skrivnost, da sta bila Dejan in Darja nekaj časa tudi zasebno par, a njune poti so se razšle, zato je tudi Dejan zapustil ansambel, za katerega je ustvaril vse skladbe. Glasbenega sveta pa ni zapustil in je kot gost pogosto nastopal z drugimi ansambli. Nazadnje je lani sodeloval pri Ansamblu Topliška pomlad, s katerim je na Ptujskem festivalu kot solist prejel Korenovo plaketo, nagrado strokovne žirije za najboljšo vokalno izvedbo. To pa je bila zanj le še ena potrditev, da dobro dela, in na prigovarjanje številnih prijateljev in znancev, naj vendarle ustanovi svoj ansambel, je pred dnevi končno oznanil, da je rojena nova zasedba, ki se imenuje D'Bojanc trio. Poleg Dejana, ki ostaja zvest harmoniki, sta člana še kontrabasist Aljaž Fink ter kitarist Mitja Matkovič, vsi trije so tudi izvrstni pevci.

Dejan se je že doslej dokazal kot avtor melodij in besedil, zato ni čudno, da je njihova prva polka v celoti njegovo avtorsko delo. Gre za lahkotno polko v nekoliko drugačnem ritmu, kot smo vajeni v narodno-zabavni glasbi. Njen naslov je Moja ljubica, Dejan pa je razkril, da jo je posvetil zaročenki Tjaši Jerše, ki je prav tako odlična pevka, članica vokalne skupine Triola. »Dokler bodo ideje, bom poskušal skladbe ustvarjati sam oziroma z mojima fantoma. Življenje namreč piše veliko zgodb, mi pa smo tisti, ki jih moramo ljudem podati na čim bolj prijeten način, se pravi skozi glasbo, in z njo širiti pozitivizem. Še nekaj je skladb, v katerih se zrcalijo zgodbe iz mojega ter življenja naših bližnjih,« nam je razkril Dejan, ki se že pripravlja na poroko s svojo Tjašo. Skladbo Moja ljubica je D'Bojanc trio posnel v Studiu Hribar, pri snemanju pa se jim je na baritonu pridružil Matej Štih, najmlajši brat Denisa Štiha, kitarista Veselih Dolenjcev.