VETERAN

Mišo Kovač (70) bi bil rad očka, srečen z Lidijo (39)

Objavljeno: 17.07.2011 11:53

Še vedno žaluje za sinom Edijem

  • Mišo Kovač je 16. julija praznoval 70. rojstni dan, načrtov pa mu ne manjka
  • Mišo Kovač bi rad še enkrat napolnil štadion
Hrvaški pevec Mišo Kovač (70) je doživel infarkt, a dobro okreva po operaciji, pri kateri so opravili tri srčne premostitve, pred dnevi pa se je po mesecu dni v bolnišnici vrnil domov. Hrvaški estradnik je imel prvič težave že v času velike noči (konec aprila), zdaj pa so se težave ponovile. Uvodoma ga je prizadel lažji infarkt, potem še močnejši.

Doktor mu je rešil življenje


V pogovoru za Nedjeljni Jutarnji je dejal, da je navdušen, kako so zanj poskrbeli v bolnišnici, predvsem pa se je zahvalil dr. Edvardu Galiću, ki mu je rešil življenje.

Kakšen je Kovačev dan?

Zbuja se ob sedmih, bolj ali manj pa ves dan počiva. Nekaj malega že hodi naokoli po stanovanju, z dnevno politiko pa si ne beli glave. Pred dnevi si je kot pravi nogometni navdušenec na malih ekranih ogledal tudi tekmo med zagrebškim Dinamom in azerbajdžanskim prvakom Nefčijem, ki so jo dobili Zagrebčani s 3 : 0.

Split pozabil nanj

O Hajduku, ki je njegova velika ljubezen, ne govori rad. Jezen je na splitskega župana Željka Keruma, nobeden od vodilnih ljudi Hajduka pa mu v najtežjih trenutkih v bolnišnici ni poslal niti sporočilca po mobilniku.

Nazadnje v Maksimiru

Razmišlja tudi o svojem zadnjem koncertu. »Če bom živ in zdrav, se bo to zgodilo v zagrebškem Maksimiru.« To je obljubil kontroverznemu podpredsedniku Dinama Zdravku Mamiću, ki je Kovača redno obiskoval v bolnišnici in mu dajal energijo.

Rad bi bil spet očka

Ključno vlogo pa danes v Miševem življenju igra 39-letna Lidija Pintarić, ki jo je spoznal leta 1998 in s katero je že 12 let poročen. Mišo, ki je včeraj slavil 70. rojstni dan, je povedal, česa si želi: »Otroka! Upam, da bo bog uslišal najino željo.«

Poroka z miss Jugoslavije

Mišo je imel burno zasebno življenje. Po štirih letih se je ločil od prve žene Ljubice, potem pa je bil 36 let poročen z Anito Paturin, miss Jugoslavije za leto 1975. V zakonu sta se jima rodila sin Edi in hči Ivana.

Samomor ni uspel

Za Miša so bila 90. leta ena sama huda preizkušnja. V nepojasnjenih okoliščinah je bil leta 1992 ubit sin Edi, član specialne enote hrvaške vojske, umrla sta mu tudi mati in mlajši brat Ratko, hči Ivana pa je imela težave z drogami. Mišo se je ločil, potem pa skušal narediti samomor. Ni mu uspelo, se je pa vmes zapletel še v ljubezensko zvezo z astrologinjo Silvijo Conte Calvi Marković, a se ni obneslo. Potem pa je spoznal Lidijo Pintarić, ki je pred leti celo izgubila vid na obeh očesih, a se je stanje po operaciji izboljšalo.

Po zdravstvenih težavah ne kadi več, prehranjuje se zdravo, živi v stanovanju s 50 kvadrati, prejema pa pokojnino v višini 269 evrov.