NOVA ZGOŠČENKA

Ko pride čas za Vihar

Objavljeno: 14.11.2017 16:59Posodobljeno: 14.11.2017 17:00

Koroški ansambel vabi na koncert in promocijo nove zgoščenke.

  • Člani ansambla Vihar prihajajo iz Koroške in Savinjske doline

Tomaž in Peter Prevorčič, Andrej Cmok in pevka Klara Lorger so člani ansambla Vihar, ki je na narodno-zabavni sceni od leta 2006. Zasedba z diatonično harmoniko in večglasnim petjem sodeluje z različnimi avtorji.
Uspešni so tako rekoč vse od začetka, že leto po nastanku so na festivalu Vurberk, bilo je leta 2007, osvojili tretjo nagrado strokovne komisije, istega leta pa je bila njihova viža Vzemi si čas za sanje izbrana za naj vižo meseca julija na Radiu Slovenija. Leto zatem so izdali prvo zgoščenko z naslovom Vzemi si čas za sanje, uspehi pa so se še nadaljevali. Med drugim je pevka Klara leta 2012 na festivalu Ptuj prejela Korenovo plaketo za najboljšo vokalno izvedbo.

To nedeljo bodo na koncertu predstavili novo zgoščenko.

V vseh teh letih so v narodno-zabavno zakladnico prispevali že veliko nežnih valčkov in polk. V najnovejši viži z naslovom Tebi verjela sem nas bo pevka Klara znova navdušila s svojim glasom. Melodijo in aranžma za skladbo je ustvaril Brane Klavžar, besedilo pa Branko Zupanc. S to vižo ansambel Vihar vabi oboževalce tudi na koncert in promocijo nove zgoščenke z naslovom Ko pride čas, ki bo to nedeljo, 19. novembra, ob 17. uri v športni dvorani Pameče pri Slovenj Gradcu. Tam bodo z njimi tudi ansambli Jureta Zajca, Braneta Klavžarja, Veseli Dolenjci, Okrogli muzikanti s Sandro Križan, skupini Zaka pa ne in Gadi ter voditelj večera Franci Podbrežnik

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja