V FILMU

Vlogo je dobil le nekaj ur po rojstvu

Objavljeno: 23.03.2016 17:11Posodobljeno: 23.03.2016 17:12

V kranjski porodnišnici so posneli enega od prizorov za celovečerni film Ana, v katerem je nastopil takrat manj kot 24 ur stari Gabrijel Zadnikar, ki je večino snemanja – prespal.

  • Mali korenjak
  • Igralka Valentina Plaskan

Mali Gabrijel Zadnikar bo potreboval še precej časa, da mu bo sploh jasno, kako je postal verjetno najmlajši Slovenec, ki se je pojavil na filmskem platnu. Težko bi rekli, da je pred kamero prvič stopil le nekaj ur po rojstvu, saj bodo potrebni še meseci, da se bo sam postavil na noge. Del igralske ekipe v celovečernem filmu Ana režiserja Igorja Šmida je postal povsem po naključju.

Bi, ne bi, pa spet bi ...

»Dogovorjeni smo bili z neko mamico iz Kranja. Njen dojenček je bil sicer star 28 dni, a za potrebe filma je bilo to še nekako sprejemljivo. Na dan snemanja smo v Porodnišnici Kranj čakali na njegov prihod, nakar nam je mamica sporočila, da se ne more odločiti, ali bi sodelovala z nami. Kaj storiti? Na srečo je bila v bližini glavna medicinska sestra Lea Ahčin. Povedala nam je, da je ena od medicinskih sester pred nekaj urami rodila in da bi bila morda pripravljena pomagati. In res je privolila. V 10 minutah smo tako dobili malčka in posneli prizor. Medtem nas je poklicala prva mamica, češ da si je premislila in da pride na snemanje,« se zadrege z dojenčki v smehu spominja scenarist filma Marcel Buh.

»Sprva sem bila rahlo v dvomih, vendar sem se, glede na to, da tudi sama delam v porodnišnici, odločila priskočiti ekipi na pomoč. Poleg tega se mi zdi to lep spominček,« razkriva 28-letna mamica najmlajšega člana igralske ekipe Dijana Zadnikar in ponosno dodaja, da je bil sin, kljub številnim ljudem, ki so bili navzoči na snemanju, zelo priden. Večino svoje prve filmske izkušnje je namreč kar – prespal. Očitno je mali valentinček, mamico in očeta je s prihodom na svet razveselil 14. februarja, rojen za filmski svet.

Raznežena filmska ekipa

Gabrijel, ki se je rodil v nedeljo ob 6.45, je prvo filmsko izkušnjo dobil v ponedeljek okoli pete ure popoldne. Vloga, v kateri je zaigral, je zelo pomembna za zgodbo. Igra namreč otroka ljubice glavnega negativca, na videz uspešnega podjetnika, v resnici pa tajkuna Saše Mlejnika (Dejan Spasić), ki v kritičnem trenutku pobegne in pusti ženo Ano (Vesna Milek) in hčerko Lizo na robu preživetja. V prizoru z novorojenčkom se Ana sooči z ljubico Bredo (Valentina Plaskan) in sadom moževe nezvestobe. V filmu nastopata tudi Boris Cavazza in Lado Bizovičar.

Filmska ekipa je bila nad ljubkim dojenčkom popolnoma očarana. Še posebno se je ob srčkanem novorojenčku raznežila mlada igralka Valentina Plaskan, Gabrijelova mamica v filmu, ki je malega soigralca med snemanjem držala v rokah. 

Predstavitvene informacije