NESTRPNO?

Tomaž iz BB ostro nad migrante

Objavljeno: 13.02.2016 09:13

Med tistimi, ki so mu povedali nekaj krepkih, pa so se našli tudi takšni, ki so njegovo objavo razumeli kot šalo oziroma dobro zabavo.

Udeleženec lanskega Big Brotherja Tomaža Jeraj je brez dlake na jeziku. Že v oddaji besed včasih niti ni izbiral, tako da je večkrat naletel na neodobravanje, veliko pozornosti pa je zdaj na facebooku vzbudil tudi njegov zapis, nad katerim se nekateri zgražajo.

Objavil je namreč fotografijo treh velikih zaprtih senčnikov in zapisal: »Se ustavim v lokalu, ker bi rad izvedel, od kod so in kaj počnejo v Sloveniji. Da mi razložijo kaj o svoji veri. Rad bi jih razumel in sprejel njihovo drugačnost.« Nadaljeval je v smislu, da je z njimi želel komunicirati, a odgovora ni dobil …

»Jemljejo si pravico do posilstva«

Vse skupaj je bilo najbrž res mišljeno kot šala, ki se sicer že nekaj časa širi po spletu, vendar vsi Tomaževi spletni prijatelji tega niso vzeli tako. Nekateri so mu očitali, da s tem širi nestrpnost, sam pa jim je odgovoril: »Če kdo ne sprejema druge kulture, so to oni. Ponižujejo in se delajo norca iz žensk, celo pravico do posilstva si jemljejo. A ni to nestrpnost in rasizem do nas?«

Med tistimi, ki so mu povedali nekaj krepkih, pa so se našli tudi takšni, ki so njegovo objavo razumeli kot šalo oziroma dobro zabavo, Tomaža pa branili: »S tem ni mislil nič hudega. Polno vicev je tudi na račun Slovencev. Tukaj ne vidim, da se norčuje iz druge kulture,« je zapisal eden od uporabnikov facebooka.

Povezane vsebine