KUHARSKI ŠOV

Tekmovalci šova razkrivajo dragocene skrivnosti

Objavljeno 11. marec 2016 15.38 | Posodobljeno 11. marec 2016 15.38 | Piše: Mo. S.

Znani so vsi tekmovalci MasterChefa.

Znani Slovenciimage so v prvi oddaji MasterChefa dobili svoje sotekmovalce. Od 16, ki so prišli tako daleč,image se jih je v boj za 50.000 evrov uvrstilo osem. Na podlagi jedi, ki so jih morali pripraviti v eni uri, so jih izbrali sodniki Alma Rekić, Luka Jezeršek in Karim Merdjadi.

Odločili so se za tiste, ki so pokazali največ izvirnosti in tudi poguma. Znanim Slovencem se bodo tako pridružili Matej, Sašo, Nina, Lovro, Darko, Anka, Tomaž in Valentina, vsakdo od njih pa nam je zaupal svoje najljubše sestavine, zadnjo kuhinjsko pogruntavščino in najuporabnejši kuhinjski nasvet, kar jih je kdaj prejel.

Matej Zupančič

  • Najljubše sestavine? Maslo, polenta, ajda, sladkor, sol.
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Ajdov creme brulee.
  • Najuporabnejši kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Pazi, da bodo okusi vedno naravni. Janez Bratovž

Sašo Kremič

  • Najljubše sestavine? Meso, tartufi, jurčki, morska žaba, smetana za kuhanje, olivno olje, balzamični kis …
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Tatarec lososa z jabolki, olivami in s kančkom tartufovega olja
  • Najuporabnejši kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Jih še zmeraj dobivam …

Nina Berginc

  • Najljubše sestavine? Teletina, špinača, korenček, česen, čebula, krompir.
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Zvitki iz piščančjega mletega mesa z jurčki in zajčjim filejem oviti v pršut. Zelo dobro, ker ostane sočno, saj je najprej pokuhano v PVC-foliji in potem samo popečeno.
  • Najuporabnejši kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Mami me je naučila, da se dela podmet za zgostitev vedno z gladko moko, in sem si to napisala kar na omaro, saj sem vedno pozabila.

Lovro Miler

  • Najljubše sestavine? Poper, maslo, česen.
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Hrustljava ajdova kaša.
  • Najuporabnejši kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Pazi na prste!

Darko Klemen

  • Najljubše sestavine? Meso.
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Osnova za vse kremne omake.
  • Najuporabnejši kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Ne daj ljudem jesti, česar sam ne bi jedel.

Anka Alt

  • Najljubše sestavine? Vsekakor kar vsa zelenjava, ki zraste na domači njivi, kisla smetana, jajca, razne kaše, leče.
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Ohrovtov čips z bučnim oljem, torta iz rdeče pese.
  • Najuporabnejši uporaben kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Vse jedi obvezno začini z ljubeznijo. Babičin nasvet je to.

Tomaž Goršič

  • Najljubše sestavine? Sveže začimbe, govedina, sveža zelenjava
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Maslena kocka.
  • Najuporabnejši kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Podmet se dela z mrzlo vodo.

Valentina Žerjal

  • Najljubše sestavine? Zelišča in začimbe, ker z njimi lahko spremenimo najosnovnejše jedi v nekaj novega in vznemirljivega.
  • Zadnja kuhinjska pogruntavščina? Res dober recept za macaronse.
  • Najuporabnejši  kuharski nasvet, kar ste jih kdaj prejeli in od koga? Manj je več, pusti, da pride pravi okus do izraza, namesto da ga prekriješ z nepotrebnimi dodatki.
Deli s prijatelji