LOVKE

Slovence in Hrvate ljubi in sovraži

Objavljeno: 22.02.2016 11:52Posodobljeno: 22.02.2016 11:54

Tomislav Jovanović - Tokac se odpravlja na turnejo s svojo skupino Dan D. Doma ga bosta čakala Mirjana in sinček Tristan, ki je najboljša droga, kar jih je kdaj poskusil.

Novomeška skupina Dan D velja za eno najuspešnejših na slovenskih tleh in se trenutno pripravlja na turnejo, ki bo marca in aprila. Pevec Tomislav Jovanović - Tokac pravi o tej turneji: Naš cilj je, da se premaknemo iz udobja, ker takrat človek najbolj odreagira. To priporočam vsem, ki hočejo ohraniti svežino. Sicer pa ima 47-letnik dekle Mirjano, kot pravi sam: Nikoli ne reci nikoli. Mogoče si bova kdaj v domu ostarelih podala prstane. Svojo ljubezen sta že okronala s sinom Tristanom, večni optimist pa med pogovorom v ljubljanski kavarni razkrije, da je oboževalec filozofskih knjig in Vojne zvezd, v slogu glavnega junaka iz omenjenega filma pove celo: Ni se me polastila črna stran.

Le redko pridete v Ljubljano. Ne marate mest?

Lepo je. Meni se zdi boljše, da tukaj nisem doma, čeprav bi lahko bil, ampak sem nalašč šel v Novo mesto. V bistvu živim na enem lokalnem hribčku zunaj mesta, torej na vasi. Tako da je lepše včasih iz nič priti, da se potem ne naveličaš Ljubljane.

Glede na to, da živite na vasi, imate mogoče doma štal'co in krav'co?

Mislil sem imeti kure, pa mi punca ne dovoli, ker pravi, da bo preveč dreka povsod. Ampak ne moreš jajčka pojest, če ga ne razbiješ. (Smeh.) Za zdaj nimam nič. Imam kosilnico, pa bi zato raje imel dve kozi, da mi ni treba kositi okrog.

Mogoče boste torej na stara leta res imeli kmetijo?

Ko sem se priselil na vas, sem takoj naredil celo dramo, ker sem posekal vse trte. V bistvu sem delal dobro, saj če nisi pri trtah takrat, ko moraš biti, bodo propadle in bi delal slabše, tako da sem na hitro posekal 500 komadov. Zdaj pa se lahko tam sankamo. (Smeh.)

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.