ZNANI OKUSI MASTERCHEFA

Riba z ajvarjem in brodet iz morskih polžev

Objavljeno: 26.02.2016 06:00Posodobljeno: 26.02.2016 11:06

Letos nam bodo v MasterChefu kuhali tudi glasbeniki, televizijske voditeljice in komedijant. Polovica izmed šestnajstih tekmovalcev druge sezone kuharskega resničnostnega šova bo bolj ali manj znanih Slovencev in Slovenk, mi pa smo pobrskali po njihovem kuharskem znanju.

Igor Misdaris
Igor je javnosti znan predvsem kot vodja skupine Šukar, ki preigrava romsko glasbo. Mnogim pa se je vtisnil v spomin tudi kot tekmovalec v resničnostnem šovu Big Brother slavnih, kjer je veljal za glas razuma pa tudi glavnega kuharja prve polovice šova. Takrat je za Vikend dejal: »Mnogi od njih so jedli najboljšo hrano v življenju. Glede na sestavine, ki smo jih imeli, je bila hrana vrhunska.« In glede na to, da bodo tudi v MasterChefu sestavine omejene, Igor gotovo ne bo med prvimi izpadlimi. Obožuje predvsem morsko hrano in meso, na vprašanje, kako bi opisal sebe, če bi bil jed, pa pravi, da kot brodet iz morskih polžev.

Jelena Vadnjal
Jelene se spomnimo kot voditeljice oddaje E+, slišali smo jo tudi prek radijskih valov, je pa tudi žena Simona Vadnjala, pevca skupine CoverLover in tekmovalca v oddaji Znan obraz ima svoj glas. A Jelena je voditeljsko kariero zapustila prav zaradi ljubezni do kuharije. Zaljubila se je v peko slaščic in slaščičarstvo je postalo njen poklic. Ima spletno prodajalno z izdelki za pripravo slaščic, vendar pa se znajde tudi pri pripravi drugih jedi in pripravlja knjigo z recepti za predjedi, glavne jedi in sladice za ketogeno dieto. Sebe bi kot jed opisala s Sweet&Spicy adventure (sladka in začinjena avantura).

Oriana Girotto
Tudi Oriano smo najprej spoznali kot televizijsko voditeljico glasbene oddaje Atlantis, ki sta jo vodili s Katarino Čas. Pred leti pa smo jo imeli priložnost gledati celo kot voditeljico kuharske oddaje Sol in poper, tako da ji kuharija zagotovo ni tuja. Pravi, da sta ji kuharsko širino dali italijanska in slovenska babica, od prve se je naučila uporabe zelišč in začimb, od druge pa ljubezni do vin, ki jih dodaja jedem. Rada ima zelenjavo in testenine in tudi njena bela lazanja s slanimi palačinkami, šparglji in z dimljenim lososom se sliši omamno. Kot jed bi se opisala sladko-pikantna, v začetku leta pa je na družabnih omrežjih objavila novico, da je znova noseča.

Alenka Resinovič Reza
Nje se spomnimo kot vedno nasmejane vremenarke, nato je za nekaj časa zapustila Slovenijo, po vrnitvi pa je znova napovedovala vreme. Zase pravi, da je po poklicu kmetica in kuharica. Kot kmetica se je posvetila gojenju česna. Rezina kuhinja temelji na zdravi prehrani. In zdravje ji nasploh veliko pomeni. Izdala je tudi vodnik za zdrav življenjski slog Na vrhu z Rezo. Rada pripravlja zdrave solate, juhice, peče zelenjavne pite. Trudi se mešati tradicionalne okuse s sodobno kuhinjo. Če bi sebe opisala kot jed, se je odločila, da bi bila jagoda. Če bi v šovu zmagala in dobila nagrado, bi odprla verigo restavracij, v katerih bi kuhali brezposelni, spodbujala pa bi kuhanje brez zavržene hrane in odpadkov.

Tulio Furlanič
Tulio je enostavno legenda slovenske glasbene scene, saj je že sredi šestdesetih let prejšnjega stoletja s Kameleoni oral rockersko ledino po Jugoslaviji, kasneje pa igral s Faraoni in nato skupino Halo. Po poklicu je strojni ključavničar, a druga ljubezen ob glasbi je zanj kuhanje. Pravi, da rad kuha predvsem za veliko ljudi, a v MasterChefu bo kuhal le za tri. Od prijateljev je že slišal, da če bi bil v kuharskih vodah, bi bil mojster. Kaj pa bodo rekli sodniki v šovu? Obožuje jedi, ki jih lahko pripravi z mediteranskimi začimbami z domačega vrta, zadnja jed, na katero je ponosen, pa je bučno-korenčkova juha s škampi.

Luka Korenčič
Luka bo zagotovo poskrbel, da v šovu ne bo dolgčas, ne sotekmovalcem ne sodnikom, ki se radi trudijo zadržati resen obraz, seveda pa tudi ne gledalcem. Je igralec in komedijant, improvizator v gledališču Ane Monro, njegov zaščitni znak pa je metuljček. Rad se pohvali s čokoladno torto, seveda pa ima na jedilniku rad tudi meso in jajca. Sebe bi kot jed opisal: sladka in včasih neslana, nekaj, kar z velikim užitkom ješ skoraj vsak dan. Pa še zdrava je, če jo pustiš počivati, da se sprosti preden poješ.

Diego Barrios Ross
Diego je vrhunski tenorist, operni pevec in učitelj petja, ki prihaja iz Venezuele. V Sloveniji živi že več kot 20 let, a v njem je še zmeraj gori latinski temperament. Znan je predvsem kot pevski pedagog in je pevskih veščin učil že številne znane slovenske pevce, med njegovimi učenkami pa je bila dolga leta tudi Manja Plešnar, ki se bo danes predstavila kot voditeljica resničnostnega šova Big Brother. Tako kot Diego ne more brez glasbe, tudi ne more brez dobre hrane. Če pri petju ve, kateri ton mora zapeti, pri kuhanju ve, kateri okus mora zadeti, pravi. Bodo njegove jedi bolj latinskoameriške? No, če je sklepati po njegovi zadnji kuharski pogruntavščini, ribi z ajvarjem, verjetno ne.

Kamala, Katerina Gjorgijevska
Kamala je videoblogerka in kulinarična umetnica in njene kuharske mojstrovine predstavlja v videoblogu Okusite svoje sanje s Kamalo. Je tudi refleksoterapevtka in sodelujoča v projektu Gozdni selfness v Cerknem. Mnogi pa se je spomnijo kot tekmovalke prve sezone resničnostnega šova Kmetija: Nov začetek, kjer bila skupaj s sotekmovalko Darinko zadolžena za kuhanje, a ne za dolgo, saj je morala šov predčasno zapustiti. Tam se je predstavila kot lezbijka in veganka, za tekmovanje v MasterChefu pa pravi, da bo naredila izjemo in enkrat in edinkrat skuhala meso. Vse lepo in prav, a eno prvih pravil kuharije je, da je treba jed, ki se jo pripravlja, tudi okusiti. Bo to prepustila zgolj sodnikom?

 


V Vikendu še preberite:

  • Predstavljamo tekmovalce šova Bilo je nekoč: Boj sorodnikov
  • Vikendovi gongi: Najraje poslušate Avdića
  • Pred oskarji: Leo vrača udarec