EMA

Rebeka Dremelj: Ljudje nimajo za kruh, kaj šele za glasovanje

Objavljeno: 21.03.2014 18:16Posodobljeno: 21.03.2014 18:18

Prepričana je, da bi bilo število klicev veliko večje, če bi bili ti brezplačni.

Na letošnji Emi sta oba finalista dobila le nekaj več kot 11 tisoč glasov. Rebeka Dremelj pa jih je pred leti, ko je zmagala, prejela kar 56.823. Kako to, da je prišlo do tako velikega upada glasov, smo povprašali tudi Rebeko Dremelj.

Kako komentirate dejstvo, da je od leta 2008, ko ste zmagali na Emi, pa do danes prišlo do tako velikega upada števila glasov na televotingu? Je po vašem mnenju Ema izgubila veljavo?

Mislim, da ni toliko izgubila veljave sama Ema, kot je slaba ekonomska situacija. Ljudje nimajo za kruh, kaj šele za klice in glasovanje, zato me tak izid ne preseneča. Če bi bili klici popolnoma brezplačni, verjemite, da bi bilo njihovo število drastično večje.

Bi lahko rekli, da je pravi poraženec Eme prav Ema sama?

Letos je žal res nisem gledala, zato težko komentiram. Mislim pa, da pri nas v Sloveniji nasploh (tukaj ne mislim le na Emo) vse preveč kompliciramo, preveč pokušamo skozi neko višjo inteligenco ljudem pričarati nekaj, za kar niti sami ne vemo, kaj to je. To je naš sindrom. Zakomplicirati stvari na polno. Ljudje pa smo siti neke pretirane umetnosti in intelektualnosti in želimo le sprostitev in zabavo. Živ dokaz so Modrijani.

Kaj predstavlja Ema danes in kaj je predstavljala glasbeniku v letih, ko ste se je udeleževali tudi vi?

Če se pametno lotiš stvari danes ali pa takrat, ni neke razlike. Ema je lahko dobra odskočna deska za izvajalca, dober PR, dobra prepoznavnost. In če si zraven vsaj malo pameten, da znaš to izkoristiti, si zadel terno!

Povezane vsebine