PREPOVEDANO

Razkrivamo, kaj bodo prepovedali v slovenskih šovih

Objavljeno: 23.02.2016 17:02Posodobljeno: 23.02.2016 17:02

Ali bodo tekmovalcem prepovedali cigarete ali pa bodo imeli tisti, ki bodo oddaje montirali, zelo veliko dela.

Ustvarjalci in tudi tekmovalci resničnostnih šovov pri nas so naleteli na oviro. Ministrstvo za zdravje bo namreč prepovedalo prikazovanje kajenja in tobačnih izdelkov v medijih, kar vključuje tudi resničnostne šove, ki bodo to pomlad preplavili slovenske televizije.

Bivanje v takšnih in drugačnih razmerah, zlasti ko so tekmovalci tri mesece nekje zaprti in se potegujejo za glavno denarno nagrado, je precej naporno, zato nič čudnega, da se v takšnih situacijah precej pogosto vdajajo nikotinski omami. Temu smo bili do sedaj velikokrat priča, saj nekateri niti trenutek ne zdržijo brez cigarete. Naj spomnimo, da so tekmovalci Gostilne išče šefa veliko časa preživeli v prostorih za kajenje, prav tako so veliko pokadili udeleženci Big Brotherja.

Zdaj je jasno, da v bodoče ne bo tako, ni pa znano, ali bodo tekmovalcem v šovih prepovedali kaditi ali pa bodo imeli tisti, ki bodo montirali oddaje, veliko dela, saj prikazovanje kajenja v resničnostnih šovih ne bo dovoljeno. To namreč prepoveduje nova zakonodaja, ki bo kadilce v slabo voljo spravila še z nekaterimi novostmi.