TEKMOVANJE KOMIKOV

Po stopinjah Ellen DeGeneres

Objavljeno: 17.10.2013 21:20Posodobljeno: 17.10.2013 21:21

Tin Vodopivec se odpravlja na festival komedije v ameriški Seattle.

Eden najprepoznavnejših slovenskih stand up komikov Tin Vodopivec je te dni prejel tudi uradno vabilo na tradicionalno tekmovanje komikov, ki poteka v San Franciscu in Seattlu. Sodelovanja na znamenitem festivalu komedije se je razveselil kot majhen otrok. Tudi zato, ker se je letos na tekmovanje prijavilo kar 1311 kandidatov.

Uvrstil se je med najboljših 32

»Izbran sem bil med 32!« je za Slovenske novice ponosno povedal priljubljeni komik. »Leta 1997 je na tem tekmovanju zmagal kultni enovrstičar Mitch Hedberg, na prvem izboru v San Franciscu, ki je tri leta starejši od Seattla, pa je leta 1976 Robin Williams osvojil drugo mesto.« Tukaj so tekmovali še zvezdnica Ellen DeGeneres, Dane Cook, Kevin Pollak in Rob Schneider. »Mislim, da bo super izkušnja sodelovati na tako velikem in prestižnem dogodku. Organizacija je vrhunska. V Ameriko, kjer bom preživel od tri do štiri tedne, se grem učit, trenirat, izboljšat in delat,« še dodaja 31-letni Ljubljančan.

Že domač na tujem trgu

Seveda nas je zanimalo, kako mu kaj leži angleščina. »Glede na to, da ni moj prvi jezik, se je treba veliko pripravljati in tudi prilagoditi. Njim, njihovemu znanju in kulturi. Nekatere šale je treba razstaviti in na novo sestaviti. Pilim svoj naglas zadnje dni, ker ne bi rad bil Borat.« Tin je že domač na tujem trgu, saj je imel 30 nastopov po Angliji pa vse od Pariza, Varšave, Dunaja do Budimpešte.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije